Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) kan niet verder doorbreken en vormt bearish divergence, Trump tweet over stimulus

Bitcoin (BTC) steeg gistermiddag in een relatief snelle beweging door de $11.500. De bitcoin koers kwam zodoende voor het eerst sinds begin september weer boven dit prijsniveau terecht. Tot nu toe hebben de bulls echter grote moeite om de opwaartse beweging door te zetten.

Bitcoin (BTC) piekt maar zakt weer wat terug

Na de beweging boven $11.500 steeg bitcoin nog even tot een piek van $10.736. Hier bleek de weerstand te sterk met als gevolg dat de koers op dit moment weer wat terugzakt. De komende uren zullen spannend worden aangezien er op de 4-uurs grafiek nu wat bearish signalen zijn.

- Advertentie -

De Relative Strength Index (RSI) vormt daar namelijk lagere highs. Dit terwijl de koers dus juist hogere highs vestigt, en dit kan een indicatie zijn dat de bulls toch wat van het momentum van de afgelopen dagen aan het verliezen zijn.

Op het moment van schrijven is bitcoin $11.396 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. Bitcoin handelt nu vlak boven een zone die steun moet bieden willen we de komende tijd een volgende poging doen om de eerdere high van $10.736 te testen.

Iemand die positieve invloed kan uitoefenen op de koers is de Amerikaanse president Donald Trump. Vaker in het verleden zagen we de koers zowel negatief als positief op zijn uitspraken reageren. Zojuist tweette hij:

Dit kan betekenen dat Trump een groot stimuluspakket voor de economie wil realiseren, waardoor de aandelenkoersen kunnen gaan stijgen. Dit kan echter ook betekenen dat Trump geen pakket goedkeurt zolang het niet hoog genoeg is, wat weer slecht zou zijn voor de koersen. Het kan natuurlijk ook helemaal niets betekenen, wat ook niet geheel ongewoon zou zijn voor Trump.

Cardano (ADA) en bitcoin cash (BCH) de hardste stijgers

Met bitcoin die niet al teveel in prijs veranderde de afgelopen 24 uur, laten ook de altcoins over het algemeen geen grote bewegingen zien. Hier en daar zijn echter wat aardige stijgers te vinden.

Bitcoin cash (BCH) stijgt 5,9% in waarde en komt zodoende op een waarde van $254 te staan. Cardano (ADA) stijgt met 4% naar een waarde van $0,11. Deze twee altcoins zijn hiermee de hardste stijgers binnen de top 10.

Cardano kwam onlangs nog in het nieuws. De Cardano-oprichter, Charles Hoskinson, besprak een aantal onderwerpen waaronder de langverwachte netwerkupdate Goguen. Daarnaast gaat Cardano de samenwerking met een nieuwe partij.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.148,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.148,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...