Bitcoin (BTC) kan niet verder doorbreken en vormt bearish divergence, Trump tweet over stimulus

Bitcoin (BTC) steeg gistermiddag in een relatief snelle beweging door de $11.500. De bitcoin koers kwam zodoende voor het eerst sinds begin september weer boven dit prijsniveau terecht. Tot nu toe hebben de bulls echter grote moeite om de opwaartse beweging door te zetten.

Bitcoin (BTC) piekt maar zakt weer wat terug

Na de beweging boven $11.500 steeg bitcoin nog even tot een piek van $10.736. Hier bleek de weerstand te sterk met als gevolg dat de koers op dit moment weer wat terugzakt. De komende uren zullen spannend worden aangezien er op de 4-uurs grafiek nu wat bearish signalen zijn.

De Relative Strength Index (RSI) vormt daar namelijk lagere highs. Dit terwijl de koers dus juist hogere highs vestigt, en dit kan een indicatie zijn dat de bulls toch wat van het momentum van de afgelopen dagen aan het verliezen zijn.

Op het moment van schrijven is bitcoin $11.396 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. Bitcoin handelt nu vlak boven een zone die steun moet bieden willen we de komende tijd een volgende poging doen om de eerdere high van $10.736 te testen.

Iemand die positieve invloed kan uitoefenen op de koers is de Amerikaanse president Donald Trump. Vaker in het verleden zagen we de koers zowel negatief als positief op zijn uitspraken reageren. Zojuist tweette hij:

Dit kan betekenen dat Trump een groot stimuluspakket voor de economie wil realiseren, waardoor de aandelenkoersen kunnen gaan stijgen. Dit kan echter ook betekenen dat Trump geen pakket goedkeurt zolang het niet hoog genoeg is, wat weer slecht zou zijn voor de koersen. Het kan natuurlijk ook helemaal niets betekenen, wat ook niet geheel ongewoon zou zijn voor Trump.

Cardano (ADA) en bitcoin cash (BCH) de hardste stijgers

Met bitcoin die niet al teveel in prijs veranderde de afgelopen 24 uur, laten ook de altcoins over het algemeen geen grote bewegingen zien. Hier en daar zijn echter wat aardige stijgers te vinden.

Bitcoin cash (BCH) stijgt 5,9% in waarde en komt zodoende op een waarde van $254 te staan. Cardano (ADA) stijgt met 4% naar een waarde van $0,11. Deze twee altcoins zijn hiermee de hardste stijgers binnen de top 10.

Cardano kwam onlangs nog in het nieuws. De Cardano-oprichter, Charles Hoskinson, besprak een aantal onderwerpen waaronder de langverwachte netwerkupdate Goguen. Daarnaast gaat Cardano de samenwerking met een nieuwe partij.

 

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.799,30 Kopen
1
Bitvavo
€25.339,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.594,30 Kopen
3
Litebit
€25.607,30 Kopen
Meer nieuws

Amerikaan bouwt ethereum (ETH) mining installatie in achterbak BMW, maar waarom?

Een dikke BMW i8 ter waarde van ongeveer €150.000 komt de parkeerplaats oprijden. Een persoon stapt uit en zet zijn achterklep open. Je verwacht...

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3...

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt,...

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om...

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...