Timo Bult Timo Bult
27/10/2019 08:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2019 08:39

Bitcoin (BTC) koers blijft boven de $9.000 handelen na neerwaartse correctie, bitcoin cash (BCH) de grootste daler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De koers van bitcoin zal aangewakkerd worden door deze fundamentele aspecten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de rally die de bitcoin (BTC) koers naar een high van $10.540 bracht, is de koers weer teruggezakt onder de $10.000. Gisteravond testte bitcoin de support bij $8.900 op cryptocurrency exchange Coinbase om vervolgens weer iets te stijgen. De rest van de cryptocurrencies in de top 10 laten gelijke dalingen zien op dit moment.
Ethereum (ETH) staat volgens CoinMarketCap 2,3% in de min en staat daarmee nu op een waarde van $180. Ripple (XRP) is op dit moment de enige stijger in de top 10 en staat een kleine 0,4% in de plus. XRP is op het moment van schrijven $0,2966 waard. Bitcoin cash (BCH) is met een daling van 4,3% de grootste daler en staat daarmee op $250.
De totale marktkapitalisatie neemt met een kleine $7 miljard af na de recente dalingen en staat op $242,8 miljard. Gezien de dalende altcoins blijft de bitcoin dominantie nagenoeg gelijkstaan op 68,1%.

Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Nadat bitcoin eergisternacht de weerstand bij $10.500 wist te bereiken, is de koers weer teruggezakt. Ondanks die daling zijn de stijgingen van de afgelopen dagen vooralsnog significant te noemen.
Op de uurlijkse grafiek van Coinbase is te zien hoe BTC na de stijging terugzakte en de support bij $8.900 testte en terug omhoog stuiterde. Vervolgens testte de koers afgelopen nacht de weerstand bij $9.400 om weer iets terug te zakken. Wel bleef de koers dit keer boven de $9.000 handelen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $9.211. Een stijgende trendlijn wordt gevormd die bij ongeveer $9.170 voor support kan zorgen. Zakt de koers hier doorheen dan kan een daling richting de support bij $8.900 volgen. Een belangrijke support ligt echter nog een stukje naar beneden bij $8.600.
In het geval bitcoin de stijgende trendlijn blijft volgen dan zal bij $9.400 en daarboven op $9.500 mogelijk weerstand gevonden kunnen worden. Lukt het de bulls BTC boven deze weerstanden uit te breken dan is het volgende doelwit de $10.000.
Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie