Timo Bult Timo Bult
26/10/2019 07:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2019 07:58

Bitcoin (BTC) stijgt in monster rally tot boven de $10.000, dit is waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt in monster rally tot boven de $10.000, dit is waarom

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is sinds eind gistermiddag enorm gestegen. Een monster rally bracht de koers tot boven de $10.000 waarna BTC begon te consolideren. Ook de altcoins ervaren op dit moment stijgingen van in sommige gevallen zelfs meer dan 20%.
Beginnend met de altcoins in de top 10 op basis van marktkapitalisatie zien we ethereum (ETH) bijna 14,7% in de plus staan. ETH stijgt hiermee naar een waarde van $186,80. Ripple (XRP) stijgt met 7,8% iets minder hard. XRP is op het moment van schrijven $0,3014 waard. De grootste stijger is bitcoin SV (BSV). De altcoin op plek 9 steeg maar liefst 27,8% in waarde en is nu $145,84 waard.
Als gevolg van de enorme stijgingen steeg de totale marktkapitalisatie met bijna $50 miljard. Gisteren was de cryptocurrency-markt nog $206,2 miljard waard, nu is dat $252,9 miljard. De bitcoin dominantie is ondanks de sterk stijgende altcoin koersen flink gestegen en staat nu op 68,2%.

Bitcoin onder vuur genomen door ECB, investeerders worden gewaarschuwd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Na dagen vooral zijwaarts te hebben gehandeld, begon bitcoin gistermiddag aan een enorme beweging omhoog. De bulls drukten BTC tijdens deze beweging dwars door de weerstandszones bij $8.000, de uurlijkse 100- en 200-Moving Averages (MA), $8.500, $9.000 en uiteindelijk zelfs de $10.000.
Al met al steeg bitcoin van het prijsgebied van $7.500 naar een high van $10.540. Sindsdien is de koers weer iets teruggezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.416 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op dit moment is de $9.500 een belangrijke support. Hieronder bevindt zich een support-gebied tussen de $9.300 tot $9.000.
Volgens de bekende analist Alex Krüger is de recente beweging de op drie na grootste prijsbeweging ooit voor bitcoin:


In zijn tweet bedankt hij de Chinese president Xi Jinping, die zich recentelijk bijzonder positief uitliet over blockchain-technologie. Echter zouden er volgens Gabor Gurbacs in totaal drie mogelijke redenen zijn voor de plotselinge rally:

> CME Bitcoin-futures zijn vandaag verlopen (16:00 uur Londense tijd, laatste vrijdag van de maand).

> President Xi Jinping ondersteunt blockchain in China.

> Crypto Capital CEO gearresteerd. Exchanges, zoals Bitfinex, kunnen een deel van de in beslag genomen 850 miljoen terugkrijgen.


Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie