Timo Bult Timo Bult
01/12/2020 08:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2020 08:09

Bitcoin (BTC) koers blijft dichtbij zijn ATH na treffen weerstandszone, deze altcoin steeg +12%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers blijft in de buurt van zijn ATH na treffen weerstandszone, deze altcoin steeg +12%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was het grote nieuws dat bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) heeft kunnen breken. Althans, dit was het geval op een aantal exchanges. Maar hoe staat het er nu voor? In deze marktupdate kijken we naar de situatie omtrent bitcoin en de altcoins.

Verdere bitcoin (BTC) uitbraak boven ATH blijft vooralsnog uit

De bitcoin koers steeg sinds afgelopen weekend ruim 20% in waarde waarmee het herstel na de recente correctie snel en overtuigend was. Gisteren aan het einde van de middag werd uiteindelijk een high bereikt van $19.873 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op deze exchange brak BTC dus op een paar tientjes na nét niet zijn ATH. Hier nog een handig overzichtje met de verschillende records op de exchanges:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1333425929142628353
Na het bereiken van deze high zakte bitcoin iets terug waarna steun gevonden werd op de $19.000. Desalniettemin kon BTC dichtbij zijn ATH blijven. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $19.475 op Coinbase. Kijkend naar de koers op Coinbase blijft de $19.891 dus een zeer belangrijk prijspunt om in de gaten te blijven houden. Mocht bitcoin alsnog terugzakken dan is de $19.000 het eerstvolgende prijsniveau waar steun gevonden kan worden.

Litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH) in de lift

De meeste altcoins tonen op dit moment vergelijkbare bewegingen als bitcoin. De koersen staan over het algemeen rond de 5% in de plus. Daarnaast zijn er wel twee uitschieters te vinden in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
Bitcoin cash (BCH) steeg over de afgelopen 24 uur namelijk met 9,3% in waarde en is nu $314,60 waard. Litecoin (LTC) steeg nog iets harder en staat 12,5% in het groen. LTC is nu $89 waard.
Al met al steeg de cryptomarkt met 4,3% in waarde. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $579,5 miljard waard. Het handelsvolume over de afgelopen 24 uur bedroeg $211,6 miljard, een toename van 30,5%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie