Timo Bult Timo Bult
30/11/2020 15:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2020 15:18

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high gebroken!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high gebroken!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal exchanges al zijn all-time high (ATH) die in 2017 gevestigd werd!

Bitcoin (BTC) zet stijging in, kan de ATH gebroken worden?

Met de dip van dik 15% nog vers in het geheugen is bitcoin razendsnel hersteld. Zo’n 24 uur geleden handelde bitcoin nog vlak onder de $18.000. Na hier met succes bovenuit te zijn gebroken steeg de BTC prijs met 10% naar op dit moment een high van $19.829.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $19.642 op cryptocurrency exchange Coinbase en dus is de koers weer iets teruggezakt. De weerstand in dit prijsgebied zal naar alle waarschijnlijkheid sterk zijn. Op Coinbase heeft bitcoin zijn ATH nog niet gebroken. Deze ligt op $19.891.
Op een aantal andere exchanges is de ATH echter al wel gebroken, waaronder op Kraken en Binance. Tussen de exchanges zitten prijsverschillen. Waarom dit is kan je hier lezen. De analist Josh Rager tweette zojuist een lijstje met daarop de ATH’s die al zijn behaald en welke er nog gebroken moeten worden:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1333425929142628353

Altcoins doen mee

Niet alleen bitcoin stijgt op, ook de altcoins zitten mooi in de lift! Ethereum (ETH) steeg 9,1% in waarde en breekt hiermee de $600. Ethereum is nu $605 waard. Ripple (XRP) begint ook weer te stijgen en staat 6,3% in de plus.
Cardano (ADA) is de enige daler binnen de top 10. ADA zakt 0,1% terug. De ADA koers probeert op dit moment de belangrijke weerstand bij $0,17 te breken. De grootste stijger is litecoin (LTC) met een stijging van dik 10%!
Zoals het er nu naar uitziet is bitcoin opweg om geschiedenis te schrijven. Wij zetten de champagne in ieder geval al klaar. Meekletsen over deze geweldige stijging? Dit kan in ons gratis Telegram-kanaal. Wil je meer leren over crypto en trading, en wil je vragen stellen aan onze analisten? Probeer ons Member-abonnement dan 30 dagen gratis uit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie