Timo Bult Timo Bult
29/10/2021 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 15:31

Bitcoin (BTC) koers breekt samen met ethereum (ETH) uit!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt samen met ethereum (ETH) uit!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft vandaag weer een aantal positieve stappen gezet. Na een volatiele dag gisteren, was de richting vandaag vooral zijwaarts. De afgelopen uren is echter te zien dat het handelsvolume weer toeneemt en de richting omhoog draait!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) koers weer boven $62.000

Zoals je vanochtend al op Crypto Insiders kon lezen was er gisteravond een zogenoemde flash crash te zien. De bitcoin koers zakte even heel snel terug tot aan $57.650 op crypto exchange Coinbase, een daling van net geen 6% in een uur tijd.

Nadat de de koers afgelopen uren tot rust kwam draait BTC naar boven. Het afgelopen uur was vervolgens plotseling een enorme piek in handelsvolume op Coinbase te zien. Volgens analist Pentoshi ging het om een whale die een flinke hoeveelheid BTC heeft gedumpt. In reactie op de tweet wordt echter gespeculeerd dat het juist om een whale gaat die een enorme hoeveelheid bitcoin heeft gekocht!

https://twitter.com/Pentosh1/status/1454099534443864072

Al met al lijkt het effect van de bovenstaande ontwikkeling een positief effect te hebben op de koers. Op het moment van schrijven breekt bitcoin namelijk uit en is de prijs $62.350.

Advertentie

Ethereum (ETH) in de plus

Bij de altcoins in de top 10 is het vooral ethereum (ETH) dat uitblinkt. De grootste altcoin van de markt steeg eerder al naar een nieuwe all-time high (ATH), maar deed vervolgens een stapje terug. Op het moment van schrijven komt de vaart er weer een beetje in en is een verdere uitbraak mogelijk. ETH staat 5,15% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Ook Binance coin (BNB) doet het goed en zet een stijging van 6,5% neer. Cardano (ADA) valt opnieuw tegen en staat 0,2% in de min. En de strijd tussen shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE)? Die is nog altijd bezig. Beide altcoins zijn volatiel met SHIB die nu de overhand heeft. Een interessante strijd om in de gaten te blijven houden dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie