Kevin Schijven Kevin Schijven
29/10/2021 08:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 08:50

Ethereum pakt nieuwe ATH, bitcoin koers schommelt, dogecoin en shiba inu nog in gevecht maar dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum pakt nieuwe ATH, bitcoin koers schommelt, dogecoin en shiba inu nog in gevecht maar dalen

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt herstelde snel van een flinke dip op donderdag waardoor het marktsentiment alleen maar positiever wordt. Toch zorgde een korte flash crash gisterenavond heel even voor wat paniek op de markt. Dat bleek achteraf van zeer korte duur te zijn en de zogenaamde shake out zorgde juist dat de tweede grootste crypto op de markt een nieuw record bereikte. De totale marktkapitalisatie kwam afgelopen nacht bij $2,75 biljoen uit, zeer dicht bij het record van vorige week.

Grote stablecoin krijgt bitcoin als onderpand, ondanks kritiek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin

Bitcoin (BTC) herstelde uiteindelijk snel van een flinke dip die gisteren de prijs van $61.000 naar $58.000 bracht. Vervolgens zagen we gisterenavond weer een dergelijke dip. In deze flash crash dook bitcoin even naar $59.000, maar maakte toen een enorme bounce naar een piek van $63.400.

Sinsdien schommelt bitcoin tussen $60.600 en $62.000. Het ziet er dus naar uit bitcoin ondanks de enorme volatiliteit grip heeft en redelijk standhoudt. Ook blijven de on-chain gegevens er alsnog bullish uitzien voor de koers en blijven de miners en whales accumuleren. Toch zakt vandaag de dominantie van bitcoin richting 42% en nemen een aantal altcoins voor nu even het voortouw.

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) heeft afgelopen nacht wederom zijn all-time high (ATH) doorbroken. De ether koers doorbrak vorige week al zijn ATH uit mei en tikte heel even $4360, maar dook vervolgens weer snel omlaag. De ether koers bleef de afgelopen week over het algemeen standhouden boven $4.000 en klom de laatste dagen weer langzamerhand richting zijn record. Het nieuws omtrent de succesvolle ‘Altair’ update voor Ethereum 2.0 gaf ether wellicht het laatste duwtje dat de koers nodig had om zijn record weer te breken.

Ether bereikte rond half vier vannacht een nieuwe ATH van ongeveer $4.415 op verschillende cryptocurrency-exchanges. Sinds die piek is de koers weer iets teruggezakt, maar het lijkt er momenteel op dat ether wellicht support zou kunnen vinden $4.300. Dat zou kunnen betekenen dat ether wellicht snel weer kan stijgen. Ook de gegevens omtrent deze crypto zien er zeer bullish uit.

Dogecoin (DOGE) is daarentegen hard gedaald afgelopen nacht. Dat is wellicht ook niet zo verassend na de enorme stijging van gisteren. De koers bereikte gisteren nog even een piek van $0,338, maar komt vanochtend bij $0,288 uit, een daling van bijna 15%. Ook Shiba Inu corrigeerde afgelopen nacht flink omlaag. SHIB tikte even $0.00007901 en zakte toen naar $0.00006153, een daling van zelfs 22%. Toch is SHIB alweer aan het stijgen.

Opvallend is dat de stijging van dogecoin precies op het moment viel dat shib begon te dalen. Dat duidt op whales die hun SHIB winst massaal omzetten in dogecoin. Dat soort manipulatie zorgt voor extreme volatiliteit en daarom waarschuwen veel mensen uit de industrie voor deze meme crypto. Momenteel vechten beide crypto nog steeds om de negende positie met een marktkapitalisatie rond $38,7 miljard.

Daarnaast zien we vandaag vooral de koersen van een aantal non-fungible token (NFT) projecten hard stijgen. Axie Infinty (AXS) staat 12% in de plus, enjin coin (ENJ) 14% en decentraland (MANA) maar liefst 43,5%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie