Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) koers breekt uit patroon en maakt duikvlucht, altcoins zijn verdeeld

Bitcoin (BTC) koers breekt uit patroon en maakt duikvlucht, altcoins zijn verdeeld

- Advertentie -

Gisteren was op de uurlijkse bitcoin (BTC) grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase te zien hoe de koers een breakout-patroon vormde. In het begin van de middag brak de koers inderdaad uit waardoor BTC een flinke duikvlucht maakte. De altcoins snoepen op hun beurt weer een klein beetje van bitcoins dominantie af.

Ethereum (ETH) zag in de afgelopen 24 uur een stijging van 2,2% waarmee het nu op $198,60 staat. ETH is hiermee de grootste stijgers onder de cryptocurrencies in de top 10 op basis van marktkapitalisatie. Ripple (XRP), de tweede grootste altcoin, zakt juist iets terug. XRP staat 0,5% in de min en komt daarmee op een waarde van $0,2619 te staan.

De totale marktkapitalisatie is iets teruggezakt nadat bitcoin aan zijn duikvlucht begon. De marktkapitalisatie staat nu op $265,8 miljard waarmee het met een kleine $2 miljard is gezakt ten opzichte van 24 uur geleden. De bitcoin dominantie zakt met 0,2% terug naar 69,2%.

Bitcoin (BTC)

Gisterochtend handelde de BTC koers vlakbij de support-lijn van een breakout-patroon en de uurlijkse 100-Moving Average (MA). Rond 13:00 begaf deze support het uiteindelijk waardoor bitcoin in rap tempo terugzakte van $10.300 richting de $10.000.

crypto-insiders_telegram_banner

Een low werd gevormd op $10.068 en BTC vond uiteindelijk support bij $10.100. Voor een aantal uren bleef bitcoin vlak boven dit prijsniveau handelen om in de late avonduren weer aanzienlijk te herstellen.

Een swing high werd gevormd bij $10.355 waarna BTC weer vlak onder de weerstand bij $10.300 begon te handelen. Echter duurde dit niet lang. Een aantal uren na het bereiken van de weerstand bij $10.300 zakte bitcoin opnieuw terug. Ditmaal lijkt het support te vinden bij $10.200.

Op dit moment is de belangrijkste support de $10.200 waar BTC op dit moment vlak boven handelt. Zakt de koers hier doorheen dan kan bitcoin opnieuw opzoek gaan naar de $10.100 of $10.000. Kijken we omhoog dan zien we weerstand liggen bij $10.300, waar ook de 100-MA zich op dit moment bevindt. Een overtuigende uitbraak is nodig om het bovenliggende weerstandsgebied bij $10.400 en $10.500 te testen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...