Timo Bult Timo Bult
16/09/2019 07:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:10

Bitcoin (BTC) consolideert maar vormt breakout-patroon, altcoins stijgen weer licht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) consolideert maar vormt breakout-patroon, altcoins stijgen licht

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) horizontaal blijven handelen. Kortom, de bitcoin koers blijft consolideren. Wel vormt BTC een zogenaamd breakout-patroon. Tussen de altcoins zijn hier en daar wat stijgers te bekennen.
Kijkend naar de altcoins zien we ethereum (ETH) ruim 3,3% in waarde stijgt ten opzichte van 24 uur geleden. De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie stijgt daarmee naar een waarde van $194,1. ETH is hiermee de grootste stijger van de altcoins binnen de top 10 cryptocurrencies. Ripple (XRP) stijgt met 0,2% minder hard dan ethereum, waarmee het op een waarde van $0,2632 komt te staan.
De afgelopen 24 uur is de totale marktkapitalisatie als gevolg van de stijgende altcoin koersen weer iets toegenomen. De totale marktkapitalisatie steeg van $265,9 miljard naar $267,4 miljard. Terwijl de BTC koers dus nog steeds zijwaarts handelt, neemt de bitcoin dominantie iets af. Deze staat nu op 69,4%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers handelde de afgelopen 24 uur zijwaarts met een enkele uitschieter richting de $10.400. Echter corrigeerde BTC al vrij snel weer terug naar de $10.300 waar het de rest van de dag vlakbij bleef handelen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.353 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 0,06% in waarde te zijn gestegen.
Op de uurlijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase vormt bitcoin een zogenaamd breakoutpatroon. Met steeds lagere highs maar hogere lows is het mogelijk dat de koers op een zeker moment uit dit patroon uitbreekt. De weerstandslijn van dit patroon ligt op dit moment bij $10.400 en de support-lijn bij $10.300.
crypto-insiders_telegram_banner
Zakt bitcoin door de support-lijn van dit patroon, waar op dit moment ook de 100-Moving Average (MA) zich ongeveer bevindt, dan kan de koers gaan versnellen richting de support bij $10.200 en daaronder $10.000.
Breekt de BTC koers uit dan kan de koers op zoek gaan naar de volgende weerstandslijn bij $10.500. Daarboven zou de koers kunnen versnellen richting de volgende resistance bij $10.600.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie