Timo Bult Timo Bult
08/10/2019 06:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2019 06:53

Bitcoin (BTC) koers breekt uit trendkanaal en test de $8.300, altcoins zien groen

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit trendkanaal en test de $8.300, altcoins zien groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) gisteren een maandelijks dieptepunt van $7.776 vormde, is de BTC koers weer flink gaan stijgen. Daarbij werden een aantal belangrijke weerstandszones een voor een gebroken. Naast bitcoin stijgen ook de altcoins flink met hier en daar stijgingen van meer dan 5%.
Ethereum (ETH) staat over de afgelopen 24 uur met 5,7% in de plus en is daarmee op het moment van schrijven $182,64 waard volgens CoinMarketCap. Daarachter, op plek 3, laat ook ripple (XRP) een mooie stijging zien. De altcoin staat net geen 5% in de plus en is daarmee op dit moment $0,2793 waard.
De totale marktkapitalisatie stijgt door de stijgende bitcoin en altcoin koersen aanzienlijk. 24 uur geleden was de totale cryptocurrency-markt nog $213,7 miljard waard, nu is dat $223,6 miljard, een stijging van bijna $10 miljard dus. De bitcoin dominantie blijft nagenoeg gelijk staan op 66,6%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) 

Bitcoin handelde gisteren in een dalend trendkanaal richting een belangrijke support-zone dat zich ongeveer bij $7.500 bevindt. Vlak na de prijsupdate van gisteren begon de BTC koers echter omhoog te handelen, richting de weerstandslijn van het trendkanaal.
Voordat het hier aankwam doorbrak het de weerstand bij $7.900 waarna het wel even weerstand vond bij $8.000. Echter zette de stijging even later door en werd de weerstandslijn van het trendkanaal en de uurlijkse 100- en 200-Moving Average (MA) gebroken.
BTC lijkt voor nu op weerstand te stuiten bij $8.300. Even wist het hier bovenuit te pieken om een high te vormen bij $8.342, maar al snel zakte te koers weer onder de $8.300. Dat is waar de koers zich op dit moment bevindt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.280 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 4,5% in waarde te zijn gestegen. Voor nu is een overtuigende uitbraak boven de $8.300 nodig voor de bulls om bitcoin richting de weerstanden bij $8.400 en $8.500 te krijgen. Zakt de koers terug dan kan er mogelijk support gevonden worden bij $8.200 of $8.150, waar de uurlijkse 200-MA zich op dit moment bevindt.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie