Timo Bult Timo Bult
13/06/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2020 07:04

Bitcoin (BTC) koers consolideert na daling maar toont een aantal bearish signalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) consolideert na daling maar toont een aantal bearish signalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de snelle daling die de bitcoin (BTC) koers tot een low van $9.051 bracht, kon bitcoin weer enigszins herstellen. De afgelopen 24 uur kon bitcoin zodoende weer boven de $9.400 kruipen. Daar bood de $9.500 vervolgens sterke weerstand.

Bitcoin (BTC) meandert rondom $9.400

Na de crash herstelde bitcoin dus weer wat. Dit herstel vond plaats nadat de koers de 50-dagen Moving Average (MA) bereikte, waar teven de support-lijn van een symmetrisch driehoekspatroon zich op dit moment bevindt.
In de loop van de dag steeg BTC door de $9.400 waarna het aan het eind van gistermiddag een high neer kon zetten van $9.552 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Daar werd de koers al snel afgewezen waarmee bitcoin weer richting de $9.400 daalde.
De afgelopen uren meanderde de koers rondom dit prijsgebied. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.436 op Coinbase. Voor de korte termijn ligt dus een weerstandszone bij $9.500, maar of bitcoin hier doorheen kan breken blijft nog maar de vraag.
Er zijn namelijk een aantal bearish signalen te zien. Op de dagelijkse grafiek blijft de neerwaartse trend op de Relative Strength Index (RSI) namelijk intact, waarmee de RSI door de 50 heen is gezakt. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont op zijn beurt een versnellend neerwaarts momentum.
Op de 4-uurs grafiek bevindt de koers zich daarnaast vlak boven de 200-MA. Mocht bitcoin hier doorheen zakken dan ligt bij ongeveer $9.200 nog de support-lijn van het eerdergenoemde symmetrisch driehoekspatroon en de 50-dagen MA, waar bitcoin dus onlangs nog steun kon vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie