Timo Bult Timo Bult
12/06/2020 14:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2020 14:51

Bitcoin (BTC) daalde bijna $1.000 in waarde, dit is mogelijk waarom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren zagen we bitcoin (BTC) flink wat waarde verliezen. De BTC koers daalde op 11 juni het grootste deel van de dag gestaag, om aan het begin van de avond binnen een uur tijd $500 in waarde te verliezen. Al met al verloor vanaf zijn hoogtepunt gisteren bijna $1.000 in waarde. Maar wat was daarvan de oorzaak? In dit artikel geven we drie mogelijke redenen.

Bearish signalen op bitcoin grafieken

Zoals je waarschijnlijk wel weet vormde de $10.000 de afgelopen tijd een groot obstakel voor de bulls. In het verleden ondervond de koers hier vaker weerstand en de afgelopen maanden was dat niet anders. Naast het feit dat de $10.000 een mooi rond getal is, vormt het dus ook een belangrijke psychologische grens.
Met een zijwaarts handelende bitcoin koers leek het momentum de afgelopen periode af te nemen. Zo zat de Relative Strength Index (RSI), een momentum indicator, in een neerwaartse trend terwijl bitcoin wel steeds iets hogere highs kon bereiken. Deze discrepantie wordt ook wel een bearish divergence genoemd, wat vaak vooraf gaat aan een daling.

Grote transacties zorgden mogelijk voor angst

Coindesk geeft daarnaast aan dat de recente activiteiten op het Bitcoin-netwerk mogelijke redenen zijn voor angst. Onlangs nog werd er een transactie van maar liefst $1,3 miljard aan bitcoin verzonden. Gisteren was het weer raak, toen werd er namelijk $184.868 aan gestolen bitcoin verzonden.


De angst bij grote transactie is vaak dat er mogelijk een dump plaats zal vinden, het massaal verkopen van bitcoins wat de prijs kan doen laten crashen. Dit is zeker het geval bij de laatstgenoemde transactie waarbij het om gestolen bitcoin ging.

Aandelenmarkt onderuit

Ten slotte is er nog het feit dat de aandelenmarkt de afgelopen dagen weer flink wat verliezen heeft geleden. Dit heeft als voornamelijke reden dat het coronavirus in de Verenigde Staten weer voor problemen zorgt. Ondanks dat bitcoin vaak als “veilige haven” wordt gezien, kan een dergelijke ontwikkeling alsnog effect hebben op de bitcoin koers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie