Timo Bult Timo Bult
08/09/2021 06:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2021 06:58

Bitcoin (BTC) koers correctie: Investeerders kopen de dip, maar gaan we verder dalen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers correctie Investeerders kopen de dip, maar gaan we verder dalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is gisteren bijzonder hard gecorrigeerd. De prijs ging in enkele uren tijd ruim 20% onderuit en ook vandaag ziet het er nog niet al te best uit. Lees in dit artikel de mogelijke reden voor de correctie gisteren. Wat is er aan de hand op de markt en waar komt de paniek vandaan?

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Investeerders kopen de dip

Ten eerste de dagelijkse update van on-chain analysebedrijf Glassnode over de exchange flows. Hieruit kunnen we onder andere wijs worden of investeerders massaal hun bitcoins naar de exchanges hebben gestuurd om te verkopen, of dat zij het tegenovergestelde deden. We zien twee factoren die suggereren dat dit laatste waar is. Er is namelijk $233 miljoen aan bitcoin weggestroomd bij de exchanges terwijl investeerders $271 miljoen aan tether (USDT) naar de exchanges toe stuurden. Het lijkt er dus op dat een groot deel de dip heeft gekocht.

Advertentie

‘Een slechte close op de dagelijkse grafiek’

Toch ziet het beeld op de grafieken er niet per se positief uit. Gisteren zagen we dus die correctie tot aan $42.000. Bitcoin handelde eerder op de dag nog op een prijs van net geen $53.000. Vervolgens herstelde de prijs even snel. Nu zien we bitcoin echter alsnog verder dalen. Nebraskan Gooner noemt het een “vreselijke close” op de dagelijkse grafiek:

Analist Sashimi Nakamoto laat via CryptoQuant, een ander on-chain analysebedrijf, weten dat na correcties als die van gisteren vaak verdere dalingen volgen. “Dit gebeurt door een aantal factoren, waaronder het onvermogen van exchanges om geliquideerde activa winstgevend te verkopen,” aldus de analist in een quicktake.

Banken en instellingen investeren nog nauwelijks in Bitcoin ETF’s
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Paniek op de markt houdt aan, en wel hierom

De paniek op de markt blijft er dus goed in zitten. Het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) de grote crypto exchange Coinbase wil gaan aanklagen helpt ook niet mee. Dit nieuws kwam slechts enkele uren geleden naar buiten. Op Crypto Insiders verschijnt later vandaag een uitgebreid artikel over dit nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie