Timo Bult Timo Bult
07/09/2021 17:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2021 17:31

Bitcoin koers corrigeert hard onder $50k, is dit waarom? Solana stoeit met ripple, cardano kleurt rood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers corrigeert hard onder $50k, is dit waarom? Solana stoeit met ripple, cardano kleurt rood

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag is een historische dag voor Bitcoin (BTC). De wet van El Salvador die bitcoin als wettig betaalmiddel van het land bestempelt ging namelijk vandaag van kracht. Het feestje is echter een beetje in het water gevallen. De bitcoin koers is namelijk hard gecorrigeerd. In dit artikel vind je een waarschijnlijke reden voor deze snelle en grote correctie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) duikt onder $50.000

Kijkend naar de uurlijkse grafiek zien we vanochtend al wat kleine rode candles. Aan het eind van de middag begon bitcoin echter opeens snel te dalen. Waar we vanochtend nog vlak onder de $53.000 handelde, daalde BTC zojuist terug tot een low van $42.830!

Dat is een daling van maar liefst 20% in enkele uren tijd. Ruim $150 miljard van bitcoins marktkapitalisatie werd weggevaagd. De totale cryptomarkt verloor zelfs ruim $400 miljard in hetzelfde tijdsbestek. Een correctie van jewelste dus. Waar komt dit door? Daarvoor moeten in de hoek van de margin handelaren zoeken.

“Futures zijn al weken naar de long (bullish) zijde aan het kantelen. Hoewel het nog maar een fractie was van de correctie in de lente, stond wat er vanmorgen gebeurde al een tijdje op de muur geschreven.

Macro On-chain is nog steeds erg sterk.”

Je kan het dus eigenlijk zien als een reset waar over-leveraged handelaren geliquideerd worden. Dit brengt een kettingreactie teweeg doordat steeds meer posities in rap tempo achter elkaar geliquideerd worden. Hierdoor ontstaat er een plotselinge verkoopdruk met deze correctie tot gevolg.

Advertentie

Altcoins als cardano en ripple blijven niet gespaard

Je las het net al even; de gehele cryptomarkt maakte hierdoor een behoorlijke smak. Ethereum (ETH) staat bijna 10% in het rood en is nu $3.550 waard. Cardano (ADA) zakt nog een stukje harder terug en staat 13% in de min.

Binance coin (BNB) zet een gelijke daling neer. De grootste daler van de top 10 is ripple (XRP). De nummer 6 staat 18% in het rood. Opvallend is dat solana (SOL) alsnog 13% in het groen staat en daarmee met ripple in gevecht is om plek 6.

Kortom, de dag is uitgedraaid op een bloedbad. Toch stellen analisten als Will Clemente dat hun bullish macro visie niet direct overboord is gegaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie