Timo Bult Timo Bult
07/09/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2021 14:55

Bitcoin (BTC) adoptie gaat nieuwe fase in: Wet El Salvador gaat van kracht!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie gaat nieuwe fase in Wet El Salvador gaat van kracht

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is dan eindelijk zover, bitcoin (BTC) is nu een wettig betaalmiddel in El Salvador. Het land is hiermee het eerste land ter wereld die de cryptocurrency als zodanig accepteert en op hetzelfde voetstuk zet als de fiatvaluta van het land; de Amerikaanse dollar. Een enorm belangrijke stap in de adoptie van Bitcoin als revolutionair monetair systeem dat de financiële wereld volledig op de schop kan nemen.

Eerder op de dag was op Crypto Insiders te lezen dat het bedrijf MicroStrategy een van de eerste grote bedrijven was die bitcoin onderdeel maakte van zijn kasbeleid. Door niet voor goud te kiezen als veilige haven om waarde te parkeren zag dat bedrijf zijn investering met miljarden dollars toenemen. MicroStrategy dat bitcoin kocht en erkende was destijds een belangrijke stap.

Maar dat bitcoin nu een wettig betaalmiddel is in El Salvador is toch wel van een andere orde. Een land dat bitcoin nu erkent draagt bij aan een verdere adoptie van de cryptocurrency dat eerlijker is en draait op een gedecentraliseerd netwerk. Geen enkel land, bedrijf, groep of persoon kan Bitcoin beïnvloeden. Bitcoin kan hierdoor mogelijk broodnodige vernieuwing brengen in een wereld waar de waarden van fiatvaluta met de dag afnemen naarmate centrale banken meer en meer geld bijprinten.

Vanaf vandaag zullen alle bedrijven in El Salvador bitcoin betalingen moeten accepteren via de Chivo wallet. Salvadoranen krijgen ieder $30 aan bitcoin zodra zij de app downloaden. Dit om het gebruik van BTC te stimuleren. Of inwoners van het land ook direct massaal naar Bitcoin zullen grijpen is nog maar de vraag.

70% van de inwoners laat namelijk weten tegen de wet te zijn, aldus een recent onderzoek. De adoptie van de crypto in het land zal dan ook waarschijnlijk geleidelijk gaan met natuurlijk de hoop dat bitcoin uiteindelijk steeds meer terrein wint ten opzichte van de dollar. El Salvador kan zodra BTC inderdaad een succes blijkt te zijn vervolgens als voorbeeld dienen voor andere landen die met dezelfde problemen kampen als El Salvador.

Hoe dan ook is vandaag, 7 september, een bijzondere dag voor Bitcoiners en crypto-fanaten wereldwijd!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie