Roy van Krieken Roy van Krieken
04/09/2021 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2021 07:05

Nieuwe bitcoin (BTC) wet in El Salvador niet populair: 70% van Salvadoranen tegen de wet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe bitcoin (BTC) wet in El Salvador niet populair 70% van Salvadoranen tegen de wet

Over drie dagen is het eindelijk zo ver. De controversiële en baanbrekende bitcoin (BTC) wet zal in El Salvador definitief aangenomen worden. El Salvador zal hiermee het eerste land ter wereld zijn dat een dergelijke stap zet. Veelal werd deze stap aangemoedigd door de crypto gemeenschap, maar in het land zelf worden er grote vraagtekens bij gezet.

Nederlanders zijn crypto-sceptisch, brengt Bitcoin halving vertrouwen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

70% tegen de wet

Uit een enquête van een lokale universiteit blijkt dat 7 op de 10 mensen in El Salvador deze nieuwe wet helemaal niet zien zitten. Een meerderheid hoopt dat het parlement in het land de nieuwe wet nog tegen zal houden voordat op 7 september de wet officieel aangenomen zal worden.

In diezelfde enquête wordt gesteld dat 2 op 10 mensen bitcoin ‘niet vertrouwen’. 43% van de Salvadorianen gelooft dat de economie zal verslechteren als gevolg van de nieuwe wet en slechts 17% van de ondervraagden heeft vertrouwen dat de nieuwe wet een broodnodige impuls zal geven aan de economie.

Advertentie

Geen interesse van de bevolking

In het onderzoek komt ook naar buiten dat een overgrote meerderheid van de bevolking in El Salvador totaal geen interesse heeft in de wereld van crypto of bitcoin. Ook de wallet die door de regering wordt aangeboden lijkt niet de interesse te trekken van de bevolking aldaar. 

Slechts 5,5% van de ondervraagden geeft aan dat zij de nieuwe Chivo wallet wel zien zitten. 65% stelt totaal niet geïnteresseerd te zijn in de wallet en ook niet in de $30 die zij ontvangen bij het aanmaken van deze wallet.

Zo’n 6 op de 10 mensen in het land vinden het betreurenswaardig dat de regering belastinggeld heeft gestoken in dit project en 96% hoopt dat het gebruik van bitcoin in het land vrijwillig zal blijven. 

Het is duidelijk dat het draagvlak voor de nieuwe wet bij de bevolking ontbreekt. Ondanks het feit dat de regering heeft geprobeerd om de mensen te overtuigen van bitcoin, lijkt dit tevergeefs te zijn geweest.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie