Timo Bult Timo Bult
19/05/2021 18:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 18:13

Bitcoin (BTC) koers crash: Hoe reageerde crypto Twitter?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers crash Hoe reageerde crypto Twitter

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met de cryptomarkt in rep en roer, kleurt ook crypto Twitter vandaag roodgloeiend. Wat tweeten vooraanstaande figuren uit de crypto-wereld over de dump van de bitcoin (BTC) en altcoin koersen vandaag? Hier een overzicht met de meest opvallende tweets.

Een opvallende tweet was weer afkomstig van Elon Musk, Tesla CEO. De man die recentelijk nog voor paniek zorgde door te tweeten dat Tesla geen bitcoin meet accepteert als betaalmethode, zorgde vandaag voor een kleine opluchting. Hij stelde namelijk dat Tesla “diamante handen” heeft, wat zoveel betekent als dat Tesla zijn bitcoins stevig vasthoudt ondanks de enorme dump.

Een correctie op zijn tijd is niets unieks, zeker niet in de cryptowereld. De koersen in deze markt gaan geregeld met tientallen procenten onderuit, maar zoals vandaag komt niet vaak voor. Zelfs voor de meest ervaren handelaren en analisten was het even slikken. Zo ook Josh Rager:

“Dit was een heel moeilijke pullback, misschien gelijk aan het Black Swan even (misschien erger voor sommigen).

Een daling van $30.000 in twee weken is niet typisch en is echt een uitdaging

Ik hoop dat iedereen sterk kan blijven, dit is niet makkelijk”

https://twitter.com/Rager/status/1395033798773858310

En natuurlijk hebben we ook nog de koele kikkers die de situatie vol vertrouwen wisten te handelen. Justin Sun, oprichter van TRON (TRX), kocht de dip met groot geld. Hij sloeg 4.145 bitcoins in tegen een gemiddelde prijs van $36.868. Kortom, Sun zette voor ruim $152 miljoen in op herstel. Hij staat hierdoor inmiddels alweer $13 miljoen in de plus.

Ditzelfde deed hij met Ethereum (ETH). Sun kocht 54.154 ETH tegen een gemiddelde prijs van $2.509. Ook hier investeerde hij dus voor meer dan $100 miljoen tijdens de dip.

Waar de dip vandaag vandaan kwam is onduidelijk. De wildste geruchten doen de ronde, waaronder afkomstig van een insider die gisteravond al sprak over een mogelijke dump vandaag.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie