Timo Bult Timo Bult
11/07/2021 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2021 16:30

Bitcoin (BTC) koers daalde deze week weer iets, houd deze niveaus in de gaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalde deze week weer iets, houd deze niveaus in de gaten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De week voor de bitcoin (BTC) koers werd deze week getekend door een nieuwe lichte daling. Weer lukte het niet om een belangrijke weerstand te breken maar zien we de koers vooralsnog wel boven een belangrijke MA handelen. Wat gebeurde er deze week allemaal en waar moeten we de komende week op letten?

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers startte de week boven $35.000

7 dagen geleden handelde bitcoin rond een prijs van $35.000 met als hoogste punt van deze week $35.951 op crypto exchange Coinbase. Bitcoin stoeide hier met een aantal belangrijke moving averages (MA). Zo kon bitcoin op 4 juli de 200-MA op de 4-uurs grafiek bij $35.500 niet breken.

Dit bleek het begin te zijn van een week met opnieuw dalingen. Gedurende het begin van de week zagen we nog een tweetal pogingen om de $35.000 te breken maar ook hier werd bitcoin afgewezen op de weg naar beneden. Uiteindelijk valt de schade nog engiszins mee. Gedurende de week daalde bitcoin ongeveer 5% in waarde.

Advertentie

Houd de komende week deze zones in de gaten

Voor de komende week dienen traders vooral de 50-weken MA bij $31.500 in de gaten te houden. Een doorbraak door deze support zou een verdere daling richting de $27.000 en daaronder de $24.000 kunnen betekenen.

Kijken we omhoog dan zien we rond het huidige prijsniveau de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek. Deze lijn biedt sinds eind juni weerstand en een doorbraak omhoog zou positief zijn. Bij $35.000 ligt vervolgens voor de korte termijn zware weerstand.

De koers vond hier de afgelopen weken meerdere keren weerstand en kon deze telkens niet doorbreken. Tevens vinden we hier nu de 200-MA op de 4-uurs grafiek en iets verder omhoog bij $35.500 de 50-dagen MA. Kortom, een zone die een behoorlijk obstakel kan gaan vormen. Bij een doorbraak zouden we handelsvolume toe moeten gaan zien nemen, willen we een duurzame uitbraak zien.

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ontvang elke dag een technische analyse van bitcoin en altcoins

Insiders ontvangen elke doordeweekse dag een video met daarin een uitgebreide technische analyse van onze ervaren analist Michiel. Voor wie morgenvroeg zo’n video wil ontvangen; word Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie