Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers daalt mogelijk verder, correctie nog niet afgelopen

Nu bitcoin (BTC) een flinke correctie doormaakt is de vraag; tot hoever kan bitcoin zakken? Op dit moment lijkt het erop dat BTC nog wel iets verder zal gaan dalen, maar dit betekent niet dat de bullmarkt alweer voorbij is.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.842 volgens Coinmarketcap na een daling van 1,04% in de afgelopen 24 uur. De bitcoin dominantie is iets verder teruggezakt ten opzichte van gisteren, die is nu namelijk 55,7%. De totale marktkapitalisatie is op dit moment $247,6 miljard, een daling van $3 miljard ten opzichte van gisteren.

- Advertentie -

Op de korte termijn verwachten analisten dat bitcoin de bodem van de huidige correctie nog niet heeft bereikt. Op de uurlijkse grafiek doorkruiste de 50 hourly moving average (MA)-lijn de 200 MA-lijn, ook wel een dead cross genoemd. In combinatie met de lagere highs en lows is dit een sterke indicator dat de richting van de koers mogelijk voor de korte termijn neerwaarts zal zijn.

Bitcoin zal mogelijk op $7.000 support kunnen vinden. In het geval dat deze support het niet houdt dan ligt op $6.400 een zeer sterke support. Deze support is sterk omdat $6.400 de prijs is waarvoor bitcoin in 2018 het meest verhandeld werd. Volgens de cryptocurrency-trader Chonis Trading is een verdere daling echter ook mogelijk.

Daarnaast tweette de bekende crypto-trader Josh Rager gisteren dat bitcoin op de 4-uurs grafiek een dalend trendkanaal vormt. Op het moment van zijn tweet bevond de koers zich nog bij de support-lijn (onderste lijn) van dit kanaal, nu is bitcoin aangekomen bij de resistance-lijn (bovenste lijn) en is het dus mogelijk dat de koers  een verdere daling in zal gaan zetten.

Bloomberg deed daarnaast onlangs verslag van zijn GTI Vera Convergence-Divergence indicator. Deze indicator signaleert bullish en bearish trends. Deze zou voor het eerst sinds april weer een sell signaal hebben afgegeven.

De komende uren gaat duidelijk worden welke kant de koers op zal gaan handelen. Het lijkt er echter sterk op dat de huidige correctie nog niet klaar is. Sinds april is de bitcoin koers sterk gestegen en volgens veel analisten is een correctie op dit moment dan ook gezond. Ook moet men niet vergeten dat bitcoin met de huidige prijs sinds het begin van dit jaar nog steeds met 107% in waarde is gestegen.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.344,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.344,48 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...