Timo Bult Timo Bult
04/06/2019 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2019 08:07

Bitcoin (BTC) krijgt flinke klap en daalt in korte tijd $700 in waarde

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft vannacht een flinke klap te verduren gekregen. In een zeer korte tijd verloor de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie $700 in waarde. Analisten suggereren dat dit het gevolg kan zijn van enkele whales die vlak voor de drop grote hoeveelheden bitcoins verplaatsten, anderen vinden de huidige correctie juist gezond.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.929 op CoinMarketCap, waarmee het in de afgelopen 24 uur een daling van 6,88% zag. Met de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt van $250,3 miljard, en bitcoins marktkapitalisatie van $139,9 miljard, is de bitcoin dominantie op dit moment 55,9%.
Gisteren deed Crypto Insiders al verslag van een mogelijke trendommekeer, en die lijkt er nu inderdaad te komen. Het blijft onduidelijk of dit een correctie voor de korte termijn is, of dat dit de voorbode is voor verdere dalingen. De bekende crypto-analist Josh Rager verwacht een mogelijke korte opleving voordat bitcoin verder terugzakt om lagere support niveaus te testen:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1135706303966437376

Vanwege de grootte van het volume is de kans groter dat de prijs op korte termijn weer opleeft, wat uren of dagen kan duren, voordat een nieuwe push-down plaatsvindt en de koers opnieuw supports gaat testen.

Bovendien zou een correctie “gezond” zijn voor bitcoin. In de afgelopen vier jaar liet bitcoin vaker grote correcties zien na een periode van sterke stijgingen. Vaak corrigeerde de koers met 30%, wat in deze situatie zou betekenen dat bitcoin terugzakt naar de $6.400. Dit is volgens analisten echter onwaarschijnlijk gezien het momentum dat bitcoin in de afgelopen weken zag. Op dit moment verwachten analisten dat de koers mogelijk ergens mid $7.000 support zal gaan vinden.
Niet alleen bitcoin zag afgelopen nacht een flinke dip, ook de rest van de cryptomarkt onderging het zelfde lot. De grootste dalers uit de top 10 cryptocurrencies zijn op dit moment EOS (-11%), bitcoin cash (BCH) met een daling van 9,8% en litecoin (LTC) met een daling van 9,79%.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie