Timo Bult Timo Bult
04/11/2021 16:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2021 16:29

Bitcoin (BTC) koers daalt richting support, Shiba inu (INU) daalt hard maar deze altcoin stijgt juist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt richting support, Shiba inu (INU) daalt hard maar deze altcoin stijgt juist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de dag vandaag dalend doorgebracht. De koers maakte gisteren al een flash crash door, en herstelde toen nog. Maar vandaag kleuren de candles dus overwegend rood. De meeste altcoins dippen mee. Toch zien we hier en daar wat stijgers!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers richting support

Na een kort herstel begon bitcoin gisteravond alsnog weer te dalen. Sindsdien is bitcoin met een kleine 3% in waarde gedaald en handelt de koers nu op een prijs van $61.290 op crypto exchange Coinbase. Hierbij neemt het handelsvolume tevens toe.

De belangrijkste steunzone om in de gaten te houden blijft dan ook bij $60.000 liggen. Een duik hieronder zou een versnelling richting de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek bij $58.700 kunnen veroorzaken, in de buurt van het prijsgebied waar bitcoin op 27 oktober tevens steun vond.

On-chain analist Will Clemente merkt op dat er aardig wat bids rond de $60.000 liggen, maar dat een duik door deze steun een behoorlijke beweging kan veroorzaken. Zo schrijft hij op Twitter:

“Ik vind de funding hier maar niets. $60K is een solide bodem geweest en er zijn daar een groot aantal bids ingesteld, maar dat gezegd hebbende, als het volume wordt verbroken, kan dit leiden tot veel liquidatieniveaus die net daaronder zijn ingesteld.”

Advertentie

Solana (SOL) nog steeds de beste presteerder

Bitcoin zakt al met al met 2% in waarde ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) ziet een vergelijkbare dip en daalt 1,5%. Desalniettemin staat de grootste altcoin van de markt nog altijd met 7% in de plus week op week.

De grootste stijger van de top 10 vinden we op plek 5; solana (SOL). De altcoin staat met 6,5% in de plus, en 21,6% week op week. SOL haalt hiermee overtuigend cardano (ADA) in op de ranglijst. ADA daalt namelijk juist met 4,6% het hardst van de top 10.

Net buiten de top 10 vinden we een behoorlijke correctie plaatsvinden. Shiba inu (SHIB) corrigeert daar met bijna 30% in waarde na een periode van sterke hype. Week op week staat SHIB nu bijna 40% in de min.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie