Roy van Krieken Roy van Krieken
04/11/2021 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2021 16:11

Shiba Inu (SHIB) koers zakt steeds verder weg, al meer dan $15 miljard aan marktkapitalisatie verloren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) koers zakt steeds verder weg, al meer dan $15 miljard aan marktkapitalisatie verloren

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

Niet lang geleden shockeerde de meme-coin Shiba Inu (SHIB) de hele wereld van cryptocurrencies. De token steeg in een relatief korte tijd met vele honderden procenten en kwam zelf in de top 10 van grootste cryptocurrencies te staan. Het lijkt er echter op dat Shiba Inu niet in staat was om hieraan vast te blijven houden, want inmiddels stroomt er steeds meer geld uit het project.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Koers zakt weg

Na de all-time high zette de koers van Shiba Inu een serieuze neerwaartse trend in. De koers daalde in slechts een paar dagen meer dan 30% en daarmee ging ook een significant deel van de marktkapitalisatie van Shiba Inu verloren.

In de periode van 28 oktober tot 4 november daalde deze marktkapitalisatie van iets meer dan $44 miljard helemaal tot $27 miljard. Dat is een daling van meer dan $15 miljard!

Vooralsnog heeft de koers van Shiba Inu nog geen bodem gevonden en lijkt er praktisch sprake van een vrij val. Shiba Inu investeerders die op de piek hebben gekocht zullen inmiddels met hun handen in het haar zitten.

Advertentie

Whales

Een van de grootste problemen omtrent Shiba Inu die investeerders opmerken is het feit dat een grote meerderheid van alle SHIB tokens in omloop in handen zijn van slechts tien grote investeerders, of whales. Maar liefst 71% van de totale omloop is in handen van deze tien whales.

Dat betekent dat deze whales een enorme invloed kunnen hebben over de koers van Shiba Inu. Een paar dagen geleden werden deze zorgen ook enigszins werkelijkheid toen een whale met $5,7 miljard aan SHIB tokens plotseling weer actief werd.

Dit zorgde vervolgens voor enige paniek binnen de Shiba Inu gemeenschap en zodoende kelderde de koers ook. Het marktaandeel van het project dat slechts een klein aantal investeerders in handen heeft kan voor gevaarlijke situaties zorgen voor de overige investeerders.

Ondanks de huidige negatieve koers lijken Shiba Inu investeerders echter nog niet volledig afgeschrikt. Zo werd gisteren de mijlpaal bereikt van 900.000 individuele SHIB holders

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie