Timo Bult Timo Bult
02/03/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2020 07:00

Bitcoin (BTC) koers die de $18.000 ziet met de halving?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
2020 wordt het jaar voor Bitcoin (BTC), aldus Mike Novogratz

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft een zware week achter de rug. Nadat we vorig weekend nog de psychologische grens van $10.000 aantikte kelderde de koers naar een low van $8.450. Hiermee daalde de koers van bitcoin 15%.
Alhoewel er geluiden rondgaan dat er wellicht nog meer daling in het vat zit, zijn er ook analisten die beweren dat een bodem voor de bitcoin-koers wellicht in zicht is en daarna een rally zal volgen. Nog interessanter is het feit dat er analisten zijn die beweren dat de rally ergens de komende maanden al zal plaatsvinden; dit in tegenstelling tot toen na de bullmarkt van 2014-2015.
De angst zit er bij sommige traders goed in, maar zoals gezegd zijn er ook analisten die positief gestemd zijn. Op Twitter deelde @polar_hunt een analyse die de markt van 2014-2016 vergelijkt met die van nu, waaruit hij opmaakt dat de koers van bitcoin (BTC) het op dit moment “niet slecht doet”. Mocht @polar_hunt met zijn analyse de spijker op z’n kop slaan, dan zou dat mogelijk inhouden dat de koers rond de Bitcoin halving in mei van dit jaar richting de $18.000 zal stijgen.


Hoewel de uitspraak nogal optimistisch is, zijn de overeenkomsten in koersverloop aanwezig. Als de trend doorzet zou de koers met 100% kunnen groeien.

Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin naar de $20.000

Bovenstaande bullish voorspelling staat niet op zichzelf. Halverwege februari beweerde Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, nog dat de koers van bitcoin mogelijk $20.000 of meer zal zijn rond de halving.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie