Bitcoin (BTC) koers duikt onder $22.000, kunnen de altcoins profiteren?

De bitcoin (BTC) koers is sinds vanochtend teruggezakt nadat een nieuwe uitbraakpoging boven de $24.000 opnieuw mislukte. Is dit het begin van een verdere neerwaartse beweging?

Bitcoin (BTC) kort onder de $22.000 maar stuitert terug omhoog

Vanochtend om 9 uur begon bitcoin vanuit het prijsgebied bij $24.000 terug te zakken. In een redelijk snelle beweging en op volume zakte de BTC prijs terug tot een low van $21.913 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Van daaruit maakte bitcoin een stuiter terug omhoog tot $23.354, maar een verder herstel bleef hier uit. In dit prijsgebied bevinden zich de 50- en 100-uurs Moving Average (MA) die hier dus weerstand lijken te bieden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $22.910 op Coinbase.

Mochten de bears de koers verder naar beneden weten te drukken dan ligt bij $22.400 de eerstvolgende support. Vervolgens is de 50-MA op de 4-uurs grafiek belangrijk om in de gaten te houden. Deze zou bij $21.648 voor steun kunnen gaan zorgen.

Is dit het begin van een verdere correctie? Crypto Insider Michiel liet vanochtend in zijn koers video weten dat dit een waarschijnlijk scenario is gezien de enorme stijgingen de afgelopen tijd. Toch is er ook nog een sprong naar de $25.000 mogelijk, zo legt hij in zijn bitcoin koers video uit!

Bitcoin zakt, kunnen de altcoins profiteren?

Na een bitcoin rally is het soms zo dat investeerders hun winsten verzilveren door deze in altcoins te stoppen. Op dit moment dalen de altcoins echter harder en dus is dit vooralsnog niet het geval.

Ethereum (ETH) zakt 6,1% in waarde en is $608 waard. Ripple (XRP) nadert weer in rap tempo de $0,50 en is $0,5215 waard na een daling van 9%.

De hardste daler is bitcoin cash (BCH). De nummer 6 steeg gisteren nog als enige behoorlijk maar staat nu 11% in het rood. BCH is $322,55 waard.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.575,20 Kopen
1
Bitvavo
€27.098,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.408,70 Kopen
3
Litebit
€27.435,90 Kopen
Meer nieuws

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...

Bitcoin Max: Waarom bitcoin geen piramidespel is

Als je voor het eerst met bitcoin in aanraking komt is het nog niet eens zo gek om tot de conclusie te komen dat...

Ethereum (ETH) exchange Uniswap breekt nu al record voor maandelijks handelsvolume

De bekende gedecentraliseerde cryptocurrency exchange (DEX) Uniswap heeft een nieuw record bereikt. Nooit eerder werd er in een maand tijd voor zoveel dollars aan...

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...