Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2020 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2020 11:02

"Bitcoin (BTC) koers eerst omlaag tijdens halving, dan naar ATH in september"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers eerst omlaag tijdens halving, dan naar ATH in september

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) ging hard onderuit een paar weken geleden toen de uitbraak van het coronavirus alle wereldwijde financiële markten omlaag trok. Sindsdien houdt BTC boven de $6.000 stand en op het moment van schrijven is de koers zelfs boven $6.900 uitgestegen.
Dat zorgt ervoor dat een aantal analisten weer langzamerhand bullish wordt over de koers. Daar komt bij dat over een paar weken de volgende halving van bitcoin plaats zal vinden. Dat houdt in dat de beloning voor bitcoin-miners medio mei zal worden gehalveerd en de toestroom van nieuwe BTC tokens op de markt wordt gehalveerd.
Er wordt gespeculeerd dat de prijs van bitcoin omhoog gedreven zal worden doordat de vraag ernaar toe zal blijven nemen terwijl het aanbod afneemt. Jason Williams, medeoprichter van Morgan Creek Digital, meldt echter dat hij denkt dat de koers van BTC eerst nog omlaag zal gaan tijdens de halving.


Williams is ervan overtuigd dat miners massaal zullen capituleren omdat de kosten voor het minen te hoog zullen zijn na de halving:

John, een bepaald percentage van miners gebruikt hardware van 14TH/s tegen stroomkosten van meer dan 2 cent kWh. Ze zullen failliet gaan na de halving en verkopen voor deze prijs 75-90% van hun geminede BTC om hun OPEX te dekken. Miners met s17 apparatuur en stroomverbruik boven de 6 cent kWh zullen ook een probleem hebben.

De druk om te verkopen om de OPEX te dekken is erg hoog. Deze verkoopdruk zal een climax bereiken tegen de halving en het zal maanden duren om onzekere handelaren eruit te filteren.

De stijging van bitcoin begint rond eind 2020, begin 2021.

Een dag later past hij deze voorspelling aan en zegt hij dat hij denkt dat bitcoin al in september dit jaar een nieuw all-time high­ (ATH) zal bereiken:


Dat zou betekenen dat bitcoin met 200% gaat stijgen de komende maanden. Die voorspelling staat lijnrecht tegenover het onderzoeksrapport van Skew Markets. Die zei onlangs dat de kans dat bitcoin zijn ATH dit jaar zal bereiken maar vier procent is.
Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie