“Bitcoin (BTC) koers eerst omlaag tijdens halving, dan naar ATH in september”

De koers van bitcoin (BTC) ging hard onderuit een paar weken geleden toen de uitbraak van het coronavirus alle wereldwijde financiële markten omlaag trok. Sindsdien houdt BTC boven de $6.000 stand en op het moment van schrijven is de koers zelfs boven $6.900 uitgestegen.

- Advertentie -

Dat zorgt ervoor dat een aantal analisten weer langzamerhand bullish wordt over de koers. Daar komt bij dat over een paar weken de volgende halving van bitcoin plaats zal vinden. Dat houdt in dat de beloning voor bitcoin-miners medio mei zal worden gehalveerd en de toestroom van nieuwe BTC tokens op de markt wordt gehalveerd.

Er wordt gespeculeerd dat de prijs van bitcoin omhoog gedreven zal worden doordat de vraag ernaar toe zal blijven nemen terwijl het aanbod afneemt. Jason Williams, medeoprichter van Morgan Creek Digital, meldt echter dat hij denkt dat de koers van BTC eerst nog omlaag zal gaan tijdens de halving.

Williams is ervan overtuigd dat miners massaal zullen capituleren omdat de kosten voor het minen te hoog zullen zijn na de halving:

John, een bepaald percentage van miners gebruikt hardware van 14TH/s tegen stroomkosten van meer dan 2 cent kWh. Ze zullen failliet gaan na de halving en verkopen voor deze prijs 75-90% van hun geminede BTC om hun OPEX te dekken. Miners met s17 apparatuur en stroomverbruik boven de 6 cent kWh zullen ook een probleem hebben.

De druk om te verkopen om de OPEX te dekken is erg hoog. Deze verkoopdruk zal een climax bereiken tegen de halving en het zal maanden duren om onzekere handelaren eruit te filteren.

De stijging van bitcoin begint rond eind 2020, begin 2021.

- Advertentie -

Een dag later past hij deze voorspelling aan en zegt hij dat hij denkt dat bitcoin al in september dit jaar een nieuw all-time high­ (ATH) zal bereiken:

Dat zou betekenen dat bitcoin met 200% gaat stijgen de komende maanden. Die voorspelling staat lijnrecht tegenover het onderzoeksrapport van Skew Markets. Die zei onlangs dat de kans dat bitcoin zijn ATH dit jaar zal bereiken maar vier procent is.

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.860,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.903,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.963,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.975,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.138,70 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...