Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2020 14:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2020 14:37

Bitcoin (BTC) koers naar all-time high (ATH) dit jaar? Kans is maar 4%, zegt onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers naar all-time high (ATH) dit jaar? Kans is maar 4%, zegt onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De kans dat de koers van bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high (ATH) bereikt dit jaar is maar vier procent. Dat voorspeldde crypto-marktanalysebedrijf Skew Markets afgelopen weekend:


Eind 2017 bereikte bitcoin zijn huidige ATH van $20.000. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond $6.300, een daling van bijna 70 procent. Dat betekent dat bitcoin met meer dan 210 procent moet stijgen om opnieuw $20.000 te bereiken.
Volgens Skew is de kans dat de grootste cryptocurrency op de markt de $20.000 nog voor eind 2020 zal bereiken dus maar vier procent. Het analysebedrijf baseert zijn voorspelling op gegevens uit de opties-markt met behulp van het Black-Scholes model.
Tevens meldt Skew dat de kans dat bitcoin opnieuw $10.000 zal aantikken dit jaar al behoorlijk klein is, namelijk maar zo’n 16 procent. De kans dat bitcoin opnieuw zijn hoogtepunt van juni 2019, rond $14.000, zal bereiken is zelfs maar 8 tot 10 procent.
Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben alle financiële markten behoorlijke klappen ontvangen, waaronder de bitcoin- en altcoin-markten. Dat ging tegen de verwachting in, bitcoin zou het namelijk goed doen in onzekere tijden en fungeren als een soort “safe haven.”
Een recent onderzoek van Santiment meldt echter dat de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 op zijn hoogst ligt in twee jaar. Historisch gezien doet bitcoin het slechter des te hoger de correlatie is met de aandelenmarkt.


Toch meldt het rapport dat het erop lijkt dat bitcoin zich langzamerhand “loskoppelt” en zich waarschijnlijk sneller zal herstellen dan de aandelenmarkt. Skew Markets zei twee weken geleden nog dat de huidige situatie lijkt op de economische crisis uit 2008. Toen trok de aandelenmarkt in eerste instantie ook de goudmarkt mee, maar de goud koppelde zich uiteindelijk los en herstelde sneller:

In 2008 verkochten goud en aandelen aanvankelijk in tandem, voordat goud zich loskoppelde en in november sterk herstelde.

De geschiedenis herhaalt zich niet, maar gezien de hoeveelheid fiscale en monetaire stimulansen, hopen inkomende bitcoin-bulls dat het rijmt!

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie