Bitcoin (BTC) koers naar all-time high (ATH) dit jaar? Kans is maar 4%, zegt onderzoek

Bitcoin (BTC) koers naar all-time high (ATH) dit jaar? Kans is maar 4%, zegt onderzoek

De kans dat de koers van bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high (ATH) bereikt dit jaar is maar vier procent. Dat voorspeldde crypto-marktanalysebedrijf Skew Markets afgelopen weekend:

Eind 2017 bereikte bitcoin zijn huidige ATH van $20.000. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond $6.300, een daling van bijna 70 procent. Dat betekent dat bitcoin met meer dan 210 procent moet stijgen om opnieuw $20.000 te bereiken.

Advertentie

Volgens Skew is de kans dat de grootste cryptocurrency op de markt de $20.000 nog voor eind 2020 zal bereiken dus maar vier procent. Het analysebedrijf baseert zijn voorspelling op gegevens uit de opties-markt met behulp van het Black-Scholes model.

Tevens meldt Skew dat de kans dat bitcoin opnieuw $10.000 zal aantikken dit jaar al behoorlijk klein is, namelijk maar zo’n 16 procent. De kans dat bitcoin opnieuw zijn hoogtepunt van juni 2019, rond $14.000, zal bereiken is zelfs maar 8 tot 10 procent.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben alle financiële markten behoorlijke klappen ontvangen, waaronder de bitcoin- en altcoin-markten. Dat ging tegen de verwachting in, bitcoin zou het namelijk goed doen in onzekere tijden en fungeren als een soort “safe haven.”

Een recent onderzoek van Santiment meldt echter dat de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 op zijn hoogst ligt in twee jaar. Historisch gezien doet bitcoin het slechter des te hoger de correlatie is met de aandelenmarkt.

Toch meldt het rapport dat het erop lijkt dat bitcoin zich langzamerhand “loskoppelt” en zich waarschijnlijk sneller zal herstellen dan de aandelenmarkt. Skew Markets zei twee weken geleden nog dat de huidige situatie lijkt op de economische crisis uit 2008. Toen trok de aandelenmarkt in eerste instantie ook de goudmarkt mee, maar de goud koppelde zich uiteindelijk los en herstelde sneller:

In 2008 verkochten goud en aandelen aanvankelijk in tandem, voordat goud zich loskoppelde en in november sterk herstelde.

De geschiedenis herhaalt zich niet, maar gezien de hoeveelheid fiscale en monetaire stimulansen, hopen inkomende bitcoin-bulls dat het rijmt!

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.885,80 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.904,10 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.959,80 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.130,40 Kopen
Laatste nieuws