David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
30/03/2020 15:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 11:35 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Het support is sterk maar hoelang nog?

icon-columns
Columns
bitcoin_BTC_koers_week_analyse_het_support_is_sterk_maar_hoe_lang_nog

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de meeste van ons volgens mij het geduld hebben te pakken en rustig de situatie aanschouwen zien we een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin en wederom zijn het lichte bullish signalen. Hier bracht Michiel Ipenburg onze members ook van op de hoogte. Afgelopen week zagen wij de koers namelijk weer onder de $6.000 komen op cryptocurrency exchange Coinbase, maar kwam de koers in dit geval niet lager dan $5.870 en maakte de koers daarna zelfs spoedig een korte rally tot ruimschoots in de $6.000, waarbij het vandaag zelfs even kort een high noteerde van $6.428 op Coinbase. Op dit moment schommelt de koers van bitcoin rond de $6300 en heeft de koers afgelopen week wederom het support bevestigd op de $5.800-6.000. Het is een goed teken en laat in ieder geval zien dat op de korte termijn de bears niet heel sterk zijn en het sterke bearish momentum verdwenen is. Desalniettemin blijft het nog steeds een situatie om heel voorzichtig te zijn, want de weerstand tussen $6.800-7.000 is sterk op het moment. Gezien het support en lichte bullish momentum verwacht ik deze week een re-test van dit weerstandsniveau en mocht dit niveau succesvol worden gebroken dan zou dit momentum nog wel eens kunnen voortzetten. Echter ben ik nog steeds van mening dat we enorm voorzichtig dienen te zijn, want ook al lijkt het support redelijk sterk op het moment, de situatie blijft grillig en kan nog steeds sterk omslaan.Tot op heden lijkt de strategie van het voorzichtig vinden van long-posities goed te werken, waarbij op supportniveaus kleine posities worden geopend, maar staan de stops nog steeds vrij strak en geef ik de markt weinig ruimte. Laten we even de dagelijkse grafiek erbij pakken om te kijken waar ik nu zoal naar kijk. 
bitcoin_BTC_koers_week_analyse_het_support_is_sterk_maar_hoe_lang_nog_dagelijkse_grafiekAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase
In bovenstaande afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek van bitcoin weergegeven met daarop de 15 dagen moving average (MA) en de huidige supportzones. Wat mij uiteraard opvalt is hoe de koers tot twee à drie keer toe support heeft gevonden op de $5.800-6.000 waarbij de low de tweede keer zelfs iets hoger was. Het tweede wat mij opvalt is dat de 15 dagen MA haar neerwaartse richting heeft veranderd naar een enigszins opwaartse beweging en dat de koers van bitcoin op de dagelijkse grafiek zich nu boven dit niveau begeeft. De 15 dagen MA is uiteraard een zeer kortlopende MA, maar is toch – evenals de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) – een indicator die vroegtijdig een wijziging van de koersrichting kan aangeven. 
bitcoin_BTC_koers_week_analyse_het_support_is_sterk_maar_hoe_lang_nog_wekelijkse_grafiekAfbeelding 2: wekelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase
Mocht de koers door de weerstand van $6.800 tot 7.000 breken, dan zal de eerstvolgende weerstand zich rond de $7.500 begeven (blauwe lijn afbeelding 2). Aan de andere kant dienen we nog steeds heel voorzichtig te zijn en moeten we met name oppassen voor de vorming van wicks aan de bovenkant van de candles zoals de koers in de afgelopen twee weken ook heeft gedaan. In afbeelding 2 is dit erg goed te zien en toen kwam de koers iedere keer tot stilstand in de zone van $6.800-7.000 om vervolgens scherp terug te zakken tot laag in de $6K. Als dit een derde keer gebeurt, dan verwacht ik niet dat het support rond de $5.800 wederom zal houden en lijkt een terugval tot laag in de $5K of zelfs $4K vrij aannemelijk. 
Voor nu is het dus vooral belangrijk dat de bulls het flinterdunne momentum vasthouden en de $6.800-7.000 met succes weten te breken. Mocht de koers inderdaad opnieuw een poging wagen om de $6.800-7.000 te breken, zoals ik verwacht, maar mocht de koers vervolgens weer terugzakken tot laag in de $6K, dan zal ik de long-posities afsluiten en een stap terug nemen van de markt, want na de grote daling van afgelopen maand is een drievoudige afwijzing van de weerstand op de $6.800-7.000 in mijn optiek echt te veel. Tot op heden geef ik echter het voordeel van de twijfel aan de bulls, maar ik ben dus enorm op mijn hoede. Het belooft een spannende week te worden, want ik verwacht deze week eigenlijk een uitslag van deze strijd. Ik ben benieuwd!
Tot volgende week! 

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Hij is aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments, educator in de Digital Asset space en deelt wekelijks zijn kennis over investeren op zijn Youtube en Instagram Kanaal. Hij heeft intussen meer dan 8 jaar ervaring op het gebied van investeren en is een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van avonturen. Zijn motto is “overdreven lekker leven!”

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Columns nieuws

Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie