Timo Bult Timo Bult
05/06/2021 08:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2021 08:55

Bitcoin (BTC) koers herstelt na FUD, maar cardano en ethereum stijgen harder; deze altcoin steeg bijna 30%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers herstelt na FUD, maar cardano en ethereum stijgen harder deze altcoin steeg bijna 30%

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na het kleine avontuur van Elon Musk gisteren op Twitter, is de bitcoin (BTC) koers sinds gisterenmiddag weer aardig gestegen. Hierbij hield de symmetrische driehoek waarin bitcoin al langere tijd handelt stand maar zien we het handelsvolume wel weer afnemen. Bij de altcoins zien we de koersen nog harder stijgen, maar wie is de hardste stijger?

Bitcoin (BTC) kruipt weer naar bovenzijde driehoek

Bitcoin handelt sinds 20 mei in een symmetrisch driehoekspatroon, een patroon dat voortvloeit uit het evenwicht dat tussen kopers en verkopers ontstaat. Uiteindelijk zal de koers richting gaan kiezen waarbij het afwachten blijft welke kan dit op zal zijn. Op 3 juni zagen we bitcoin een goede poging doen om aan de bovenzijde uit te breken.

Fear, uncertainty, and doubt (FUD) afkomstig van Elon Musks tweets droeg waarschijnlijk bij aan het feit dat de uitbraak uitdraaide op een fakeout. De koers ging met 9% onderuit, maar de stijgende trendlijn van het eerdergenoemde patroon werd gehandhaafd. Vanaf daar wisten de bulls de koers weer omhoog te drukken waarmee bitcoin door de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek breekt en weer tegen de weerstandslijn aanhinkt.

Bij een uitbraak naar boven is het belangrijk dat ook het volume toeneemt. Bij $40.000 ligt de eerstvolgende weerstandszone met vervolgens bij $42.000 het volgende belangrijke obstakel. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $37.830 op crypto exchange Coinbase.

Binance coin (BNB) stijgt meer dan 10%

Binnen de top 10 cryptocurrencies zien we dat het opnieuw de altcoins zijn die de hardst kunnen stijgen. Ethereum (ETH) staat 6,7% in het groen terwijl cardano (ADA) 5,4% kon stijgen over de afgelopen 24 uur. De hardste stijger van dit moment is Binance coin (BNB). De altcoin is na een stijging van 11,2% naar de derde plek geklommen en is nu $423,44 waard.

De gehele cryptomarkt is zodoende gedurende het afgelopen etmaal met 4,5% in waarde gestegen naar $1,7 biljoen. Dat de altcoins het goed doen is te zien aan de bitcoin dominantie. Die is met 0,64% terug gezakt en nadert weer de 40%. De hardste stijger van de markt is theta fuel (TFUEL). De nummer 47 van de markt staat 28,2% in het groen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie