Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2021 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:37

Bitcoin (BTC) koers in gevaar? Grote hoeveelheid GBTC aandelen van Grayscale komen vrij in juli

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) in gevaar Grote hoeveelheid GBTC aandelen van Grayscale komen vrij in juli

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op het moment ziet het sentiment rondom bitcoin (BTC) er vrij aardig uit. Echter, dat wil niet zeggen dat het enkel rozengeur en maneschijn is in de nabije toekomst voor de grootste cryptocurrency. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale Bitcoin Trust

Volgens sommige analisten binnen de wereld van crypto staat er mogelijk iets vervelends te gebeuren. Dit heeft alles te maken met het gigantische Grayscale Bitcoin Trust.

Het Grayscale Bitcoin Trust is de grootste digitale activa beheerder van de hele wereld. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan bitcoin door het kopen van hun GBTC aandelen.

Mocht iemand deze GBTC aandelen van Grayscale kopen, dan zijn zij verplicht deze vast te houden voor een periode van tenminste zes maanden. Hierna hebben bezitters weer de mogelijkheid om deze aandelen te verkopen. In juli komen zo’n 16.000 van deze aandelen vrij, hetgeen voor kopzorgen zorgt bij sommigen. Omgerekend komt dit neer op zo’n 160.000 bitcoins of $5,5 miljard dollar.

Sommige analisten geloven namelijk dat er veel bezitters van dergelijke aandelen zijn die, zodra deze niet meer vaststaan, willen verkopen. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs van bitcoin behoorlijk kan zakken. Dit zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de koers van bitcoin onder de huidige range uitkomt.

Een analist van de grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan, Nikolas Panigirzoglou, stelt het volgende:

“Ondanks de correctie van deze week zijn wij terughoudend om de negatieve kijk op de bitcoin en crypto markten los te laten. Hoewel er enige positieve signalen op te merken zijn, blijven onze signalen over het algemeen bearish”

Advertentie

Correlatie in het verleden al merkbaar geweest

In de periode van april tot juni kwamen al zo’n 139.000 bitcoins van het Grayscale Bitcoin Trust vrij. Destijds ging dit gepaard met de gigantische crash van de koers van bitcoin. De koers ging van $65.000 naar een low van $28.800 in een opmerkelijk korte tijd.

Lyn Alden, de oprichter van Lyn Alden Investment Strategy, stelt dat de correlatie tussen het vrijkomen van GBTC aandelen en de crash van bitcoin een tijdje terug sterk is. Volgens haar zou een vergelijkbaar scenario kunnen uitspelen als opnieuw 140.000 bitcoins van het Grayscale fonds vrijkomen.

Niet iedereen deelt echter deze mening. Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, stelt in een interview met Barron’s dat hij verwacht dat niet veel aandeelhouders hun aandelen zullen verkopen. Hij stelt namelijk dat velen de aandelen met een oogmerk op de lange termijn kopen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie