Timo Bult Timo Bult
03/08/2019 08:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2019 08:55

Bitcoin (BTC) koers kan $50.000 bereiken volgens analist, altcoins dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_kan_50000_dollar_halen_volgens_analist_altcoins_dalen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) komt opnieuw een stapje dichterbij de $11.000 terwijl de altcoins juist dalen. Volgens een analist is het daarnaast goed mogelijk dat de bitcoin koers naar de $50.000 gaat stijgen. In dit artikel kom je alles te weten over de huidige stand van zaken binnen de cryptomarkt!
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.802 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur met 2,6% in waarde te zijn gestegen. Terwijl ethereum (ETH), +1,08% met een waarde van $223,46, en bitcoin cash (BCH), +2,08% met een waarde van $336,11, in de plus staan, laten de andere altcoins binnen de top 10 juist dalingen zien.
De grootste daler van dit moment is litecoin (LTC). De op vier na grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie staat 2,5% in de min en zakt daarmee naar een waarde van $95,68. Opvallend is dat TRON (TRX) opnieuw een plek moet afstaan. Dit keer moet het plaats maken voor monero (XMR). TRX, dat eerder nog op de tiende plek stond, zakt daarmee terug naar de 13e plek.
Voor bitcoin ziet het er voor de lange termijn volgens de bekende analist Moon Overlord goed uit. In een tweet laat hij zien dat de BTC-koers op de maandelijkse grafiek drie zogenaamde doji candles vormde.

Er werden 3 Doji candles op de maandelijkse grafiek langs de mediane regressielijn op lange termijn gevormd nadat bitcoin erbovenuit brak. Na elke candle tikte #bitcoin de bovenste band aan. Deze maand vormen we onze potentiële 4e doji/(onzekerheidskaars). Een run naar de topband zou $BTC naar de $50.000+ brengen,

https://twitter.com/MoonOverlord/status/1157080573975945216
Het bereiken van de $50.000 is hiermee echter geen garantie. Moon Overlord toont hier enkel een patroon aan dat zich in de voorgaande maanden voor heeft gedaan. Mocht bitcoin dit patroon voortzetten dan kan het een prijsniveau van $50.000 of zelfs meer bereiken.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie