Kevin Schijven Kevin Schijven
01/06/2021 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2021 17:36

Bitcoin (BTC) koers kan nog verder crashen, zeggen analisten van JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers kan nog verder crashen, zeggen analisten van JPMorgan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Analisten van JPMorgan Chase, de grote Amerikaanse investeringsbank, denken dat het ergste nog niet voorbij is voor bitcoin (BTC). Volgens de analisten kan de BTC koers nog verder crashen en wellicht zelfs helemaal naar $24.000.

Onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, vergelijken de analisten van JPMorgan de koers van bitcoin met die van goud met behulp van de volatiliteitsratio. Op basis van deze ratio schatten de analisten in dat de bitcoin koers de komende tijd tussen $24.000 en $36.000 zal blijven zitten:

“De reële waarde voor bitcoin op basis van een volatiliteitsratio van Bitcoin tot goud van ongeveer x4 zou 1/4e van $145.000 zijn, of $36.000. De reële waarde voor Bitcoin op basis van de huidige volatiliteitsverhouding van Bitcoin tot goud van ongeveer x6 zou 1/6e van $145.000 zijn, of $24.000. We zien dus een reële waarde van $24.000 tot $36.000 op de middellange termijn.”

Toch ziet Panigirtzoglou op de lange termijn nog wel een prijs van $145.000 voor bitcoin, maar dan zouden institutionele investeerders bitcoin net zo moeten omarmen als goud. Echter acht hij dat in de nabije toekomst onwaarschijnlijk.

De recente crash en volatiliteit in de bitcoin koers zouden volgens de analisten instellingen weer wat huiverig gemaakt hebben om deze markt te betreden:

“We merken op dat de loutere toename van de volatiliteit, vooral ten opzichte van goud, een belemmering vormt voor verdere institutionele adoptie omdat het de aantrekkelijkheid van digitaal goud versus traditioneel goud in institutionele portefeuilles vermindert.”

JPMorgan CEO Jamie Dimon adviseerde onlangs investeerders om van bitcoin af te blijven, maar gaf toe dat zijn klanten het toch willen kopen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie