Timo Bult Timo Bult
28/05/2021 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 10:04

‘Bitcoin (BTC), blijf er vanaf,’ adviseert JPMorgan CEO, maar klanten willen het toch

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC), blijf er vanaf,' adviseert JPMorgan CEO, maar klanten willen het toch

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vorige maand lazen we nog dat de grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase mogelijk deze zomer nog een eigen bitcoin (BTC) fonds gaat lanceren. Toch laat de CEO van de bank tijdens de House Financial Services Hearing weten er zelf nog steeds niet al te positief over te denken.

Jamie Dimon werd door het Republikeinse congreslid Warren Davidson naar zijn mening over bitcoin gevraagd. Zijn advies is duidelijk, blijf er vanaf:

“Mijn eigen persoonlijke advies aan mensen is: blijf er vanaf. Dat betekent niet dat de klanten het niet willen. Het komt er uiteindelijk op neer hoe je een bedrijf moet runnen. Ik rook geen marihuana, maar als je het landelijk legaal maakt, ga ik onze mensen er niet van weerhouden om ermee te bankieren. Ik vertel mensen niet hoe ze hun geld moeten uitgeven.”

Ook Davidson zelf is niet al te positief: “Het lijkt op geen enkele manier op een fiat-valuta of goud. Kopers opgepast.” De markt laat echter blijken dat een groot deel van de investeerders er anders over denkt.

Zo zagen we bedrijven als MicroStrategy en Tesla enorme hoeveelheden bitcoins kopen, het bitcoin fonds van Fidelity in 9 maanden tijd meer dan $100 miljoen aan investeringen ophalen en kleine whales in aantallen toenemen. Dit laatste werd veroorzaakt door de bitcoin investering van Tesla.

Het is daarnaast niet geheel verrassend dat personen uit de traditionele markt zich negatief uitspreken over Bitcoin. Ook de bekende miljardair Warren Buffett is niet te spreken over bitcoin. Hij noemde het jaren geleden “rattengif in het kwadraat.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie