Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2021 17:01

Het succes van bitcoin (BTC) is walgelijk, zegt rechterhand van bekende miljardair Warren Buffett

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Is Bitcoin dood? BTC koers maakt klapper en ontvangt veel kritiek

Miljardair-investeerder Charlie Munger heeft een hekel aan bitcoin (BTC). Dat laat de rechterhand van investeringslegende Warren Buffett weten tijdens een aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway op 1 mei:

“Natuurlijk haat ik het succes van bitcoin. Ik verwelkom geen valuta die zo nuttig is voor ontvoerders en afpersers, enzovoort.

Ik hou er ook niet van om gewoon een paar extra miljarden dollars te schuiven naar iemand die zojuist een nieuw financieel product uit het niets heeft uitgevonden.

Dus ik denk dat ik bescheiden moet zeggen dat ik denk dat de hele verdomde ontwikkeling walgelijk is en in strijd met de belangen van de beschaving.”

Aldus de 97-jarige miljardair. Buffett roept vervolgens er snel achteraan dat hij het ermee eens is. Dat komt niet helemaal onverwachts, Buffett noemde bitcoin enkele jaren geleden al een keer “rattengif in het kwadraat.”

Het lijkt er echter op dat beide heren nog steeds niet de moeite hebben genomen om ook daadwerkelijk in te lezen over de cryptocurrency. De opmerkingen van Munger vallen natuurlijk slecht in de smaak bij de bitcoin-community. Zo zegt Anthony ‘Pomp’ Pompliano:

 “Hij is eigenaar van banken die miljarden per jaar witwassen en strafrechtelijk zijn aangeklaagd. Doe me een lol.”

Alex Gladstein van de Human Rights Foundation zegt:

“Bitcoin is misschien in strijd met Charlie Munger’s idee van beschaving. Maar voor velen die minder bevoorrecht zijn dan hij, is een neutraal, open-source, toestemmingsloos, censuur en confiscatiebestendig financieel systeem buiten de controle van bedrijven en overheden veel beschaafder dan de status quo.”

Berkshire Hathaway is een groot aandeelhouder van Coca-Cola en Munger verdedigde deze positie door te zeggen dat kritiek op suiker onvolwassen en dom is. Daarom zegt Neeraj K. Agrawal van Coin Center als volgt:

“Hallo, ik heb al mijn geld verdiend door suiker te verkopen aan de kinderen van de wereld. Ik ben hier om je te vertellen over moreel beleggen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie