Timo Bult Timo Bult
27/05/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2021 17:01

Tesla zorgde voor grote toename kleinere bitcoin (BTC) whales, een teken dat adoptie versnelt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla zorgde voor grote toename kleinere bitcoin (BTC) whales, een teken dat adoptie versnelt?

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Het nieuws dat Tesla $1,5 miljard aan bitcoin (BTC) had gekocht begin dit jaar was nieuws dat de hele crypto-markt opbeurde. Op een grafiek van blockchain-analysebedrijf Glassnode is nu te zien waarom dit het geval was. Veel grote investeerders lijken namelijk het voorbeeld van Tesla gevolgd te hebben!

Op het moment dat Tesla aankondigde dat het $1,5 miljard aan bitcoin had gekocht, sukkelde de prijs van bitcoin rond de $30.000 nadat eind 2020 de recordprijs van dat moment van $20.000 werd gebroken. Het nieuws van Tesla zorgde direct voor een behoorlijke boost met als kers op de taart de huidige all-time high (ATH) van net geen $65.000.

Destijds werd natuurlijk al verwacht dat Tesla ook een enorme boost voor de adoptie van bitcoin als investeringsmiddel kon veroorzaken. Het liet andere grote investeerders zien dat het investeren in bitcoin zo’n gek idee nog niet is, en met Tesla als grote voorbeeld lijken velen van hen het bedrijf gevolgd te zijn. Uit de onderstaande grafiek blijkt dat het aantal wallets met 100 tot 1.000 BTC in bezit hebben sterk gegroeid is na de aankondiging van Tesla:

“Sinds Tesla begin februari hun Bitcoin-positie aankondigde, is de supply van entiteiten met tussen de 100 BTC-1K BTC explosief gestegen.”

Een ander interessant gegeven is dat wallets met 1.000 tot 100.000 BTC in bezit juist sterk is afgenomen:

In de reacties op de tweet wordt gespeculeerd dat oude whales, investeerders die al sinds de begindagen van Bitcoin hodlen, een deel van hun winsten hebben verzilverd tijdens de enorme opwaartse rally van de afgelopen maanden. De opkomst van de kleinere whales kan een positief teken zijn aangezien het een indicatie is dat meer grote investeerders de markt hebben betreden sinds het Tesla nieuws.

Tesla is overigens ook een van de mogelijke aanstichters van de recente paniek op de markt. Het bedrijf besloot namelijk uit zorgen omtrent het energieverbruik van Bitcoin geen bitcoin meer te accepteren als betaalmethode. Daarover lees je in dit artikel meer.

Vandaag was op Crypto Insiders nog te lezen dat whales de recente crash ook aangrepen om flink in te kopen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie