Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:25

Bitcoin whales sloegen miljarden aan BTC in tijdens crash afgelopen week, meldt Chainalysis onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales sloegen groots BTC in tijdens crash afgelopen week, meldt Chainalysis onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zogeheten bitcoin (BTC) whales, investeerders met grote hoeveelheden bitcoin in bezit, sloegen de afgelopen week tijdens de crash massaal in. Dat meldt analysebedrijf Chainalysis in een nieuw rapport gepubliceerd op 26 mei.

Chainalysis meldt dat een grote hoeveelheid bitcoins tijdens de crash met verlies werden verkocht. Maar liefst 1,2 miljoen BTC werden met een verlies tussen 5 en 25% verkocht en 120.000 BTC met een verlies van zelfs 25% of meer.

“Dit was echter een kleiner aantal bitcoin dat met verlies werd verzonden dan in de prijscrashes van eind 2017 en half maart 2020, wat suggereert dat vorige week niet de ergste capitulatie van houders in de geschiedenis van bitcoin was.”

Aldus hoofdeconoom Philip Gradwell. Toch was het in termen van fiat valuta, in dit geval Amerikaanse dollars, de “slechtste week ooit voor bitcoin-investeerders.” In totaal werden zo’n $3,2 miljard aan bitcoins afgelopen week met verlies verkocht.

De whales kochten ondertussen maar liefst 77.000 BTC gedurende afgelopen week. Deze bitcoins zijn momenteel iets meer dan $3 miljard waard.

Op Ethereum (ETH) was een dergelijk beeld te zien, het was de meeste ether ooit die in een week met verlies was verkocht, al waren de verliezen op percentagebasis “niet zo extreem” als bitcoin. 22,6 miljoen ETH werd verkocht tegen een verlies tussen 5% en 25%.

Verder meldt Gradwell dat de gemiddelde aankoopprijs van een bitcoin dit jaar ongeveer $37.800 bedraagt en dat nu de koers weer rond dit bereik is hersteld. Gradwell zegt dat historisch gezien de koers meestal terugkeert naar dit gemiddelde niveau en vaak dient als een nieuwe bodem.

De koersen in de cryptocurrency wereld crashte ook al een week eerder. Toen kwam ook naar buiten dat vooral nieuwe investeerders met verlies uit paniek verkochten, terwijl oudere en grotere investeerders de dip kochten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie