Kevin Schijven Kevin Schijven
18/05/2021 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2021 11:22

Nieuwe Bitcoin (BTC) investeerders verkopen uit paniek, oudere investeerders kopen juist de dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe Bitcoin (BTC) investeerders verkopen uit paniek, oudere investeerders kopen juist de dip

Volgens analysebedrijf Glassnode is de huidige marktcorrectie, die de prijs van bitcoin (BTC) van bijna $60.000 naar $42.000 bracht in een week, vooral te wijden aan nieuwe investeerders die uit paniek verkochten. Ondertussen kopen de oude investeerders de dip, meldt Glassnode op 17 mei:

De hevige correctie begon met een Twitterbericht van Elon Musk, die meldde dat Tesla geen bitcoin meer accepteert. De bitcoin-koers is sindsdien met zo’n 30% omlaag gedaald en trok de ook de rest van de cryptocurrency markt mee naar beneden.

“Over het algemeen bevindt de Bitcoin-markt zich in een historisch significante correctie. Er zijn sterke signalen dat houders op korte termijn leidend zijn bij paniekverkopen, maar houders op lange termijn stappen in om de dip te kopen en hun vertrouwen is grotendeels onwankelbaar.”

De Spent Output Profit Ratio (SOPR) van Glassnode is een indicator die aantoont of een bitcoin met verlies of winst werd verkocht tijdens zijn laatste transactie. De short-term holder (houders op korte termijn) neemt bitcoin die jonger zijn dan 155 dagen, dat zijn dus BTC die tijdens deze bull-run werden gekocht. De STH-SOPR staat nu onder de 1,0 en dat betekent dat deze bitcoin grotendeels met verlies uit paniek zijn verkocht.

Een andere indicator van de paniekverkoop is dat het aantal bitcoin wallets (non-zero adresses) gedaald is met 2,8% van zijn all-time high (ATH) van 38,7 miljoen adressen. Dat betekent dat 1,1 miljoen adressen al hun bitcoin recent hebben uitgegeven.

Een derde indicatie is te zien in het verschil tussen de cryptocurrency-exchanges van Binance en Coinbase. Binance wordt vooral door particuliere investeerders gebruikt en zag een enorme instroom van bitcoin de afgelopen tijd. Coinbase daarentegen, die hedendaags veel door Amerikaanse instellingen wordt gebruikt, zag voornamelijk een uitstroom van bitcoin.

Glassnode noemt de correctie de zwaarste van de huidige bull-markt, maar merkt op dat we in de bull-markt van 2017 zelfs vijf dergelijke correcties zagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie