Timo Bult Timo Bult
29/07/2019 08:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2019 08:44

Bitcoin (BTC) koers krabbelt weer op na dip, symmetrische driehoek signaleert uitbraak

Nieuws
bitcoin_BTC_koers_krabbelt_weer_op_na_dip_symmetrische_driehoek_signaleert_uitbraak

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakte op 27 juli een flinke duikvlucht. De bitcoin koers is langzaamaan weer wat opgekrabbeld na deze daling, maar verdere dalingen zijn zeker nog mogelijk. Bovendien vormt bitcoin op de uurlijkse grafiek een symmetrische driehoek wat een mogelijke uitbraak voorspelt.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.607 volgens CoinMarketCap. De afgelopen 24 uur steeg de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met bijna 1%. Deze kleine stijgingen zijn ook te zien bij de meeste altcoins binnen de top 10.
Zo staat ethereum (ETH) 1,23% in de plus met een waarde van $212,31. Litecoin (LTC) stijgt met een waarde van $90,34 ook 1,37%. De grootste daler op dit moment is Binance coin (BNB). De altcoin staat met een waarde van $27,49 1,16% in de min.
Na de dip op 27 juli bereikte bitcoin een low van $9.292. Een flinke daling ten opzichte van het prijsniveau dat het eerder die dag nog wist te bereiken. De koers piekte op dezelfde dag namelijk nog op $10.248.
Na het bereiken van die low krabbelt de koers weer omhoog en handelt het nu weer boven de uurlijkse 50-Moving Average (MA). De 100-MA blijft echter weerstand bieden.
Op de uurlijkse grafiek vormt de bitcoin koers verder een symmetrische driehoek. Op dit moment bevindt de koers zich bij de weerstand van dit patroon, de support-lijn van het patroon ligt op ongeveer $9.400.
De grootste weerstand ligt voor nu rond de $9.700, waar ook de 100-MA zich op dit moment bevindt. Bij doorbraak kunnen er nieuwe stijgingen plaatsvinden.
De afgelopen periode heeft bitcoin aardig wat bearish signalen getoond. Toch is het volgens Crypto Insider David niet zo erg als het lijkt. Zo stelt hij in zijn nieuwste bitcoin koers weekanalyse:

Het lijkt voor sommige misschien allemaal wat bearish maar ik vind de huidige situatie enorm bullish voor de middellange en langere termijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie