Timo Bult Timo Bult
31/03/2021 16:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2021 16:54

Bitcoin (BTC) koers krijgt een klap, maar bulls laten zich niet uit het veld slaan!

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers krijgt een klap, maar bulls laten zich niet uit het veld slaan!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na weer aardig wat uurtjes zijwaarts onder de weerstand bij $60.000 te hebben gehandeld, probeerden de bulls bitcoin (BTC) vanochtend uit te laten breken. Terwijl dit in eerste instantie leek te lukken werd de koers alsnog afgewezen. Dat ging gepaard met een relatief grote dip. Bitcoin kon echter al gauw weer herstellen, waarschijnlijk met de hulp van weer wat positief nieuws!

Bitcoin (BTC) dip liquideert meer dan een half miljard dollar aan futures

Bitcoin heeft een aantal belangrijke weerstanden gebroken de afgelopen dagen en kwam zodoende aan bij de $60.000. Sinds gisteren aan het begin van de middag handelde de koers hier vlak onder maar tot een uitbraak kwam het 17 uur lang niet. Vanochtend vroeg vond er uiteindelijk een test plaats. De koers steeg even tot een piek van $59.795 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Bitcoin werd hier met behoorlijk wat geweld afgewezen. Binnen twee uur tijd zakte de koers namelijk met bijna 5% in waarde. BTC verloor hierdoor zo’n $2.900 van zijn waarde. Ook veel futures-handelaren voelde de klap vandaag. In totaal gingen de afgelopen 24 uur $500 miljoen aan bitcoin contracten in rook op.

De bears lijken echter nog niet direct de overhand te kunnen krijgen. Sinds 10 uur vanochtend kon de koers namelijk weer aardig snel herstellen waarmee bitcoin zich vrijwel weer op dezelfde hoogte bevindt als 24 uur geleden. Het nieuws dat de grote Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de markt waarschijnlijk gaat betreden hielp daar waarschijnlijk bij. De hoop op een nieuwe test van de $60.000 is dus nog altijd net in duigen gevallen ondanks de dip vandaag. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $59.150 op Coinbase.

Polkadot (DOT) in de plus, komt dat door dit nieuws?

Bij de altcoins zien we dat polkadot (DOT) de grootste stijger is van de top 10. DOT steeg over de afgelopen 24 uur met 10,4% in waarde en is nu $37,50 waard. De altcoin valt hiermee op aangezien de rest van de altcoins in de top aardig stabiel zijn. Een reden voor de stijging kan liggen bij het feit dat Enjin bijna $19 miljoen heeft opgehaald om bovenop Polkadot een NFT-platform te bouwen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie