Bonno Coerse Bonno Coerse
01/07/2019 14:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2019 14:53

Bitcoin (BTC) koers met stijging van 47% best presterende cryptocurrency van juni

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Juni was een goeie maand voor de bitcoin (BTC) bulls. Niet een kleine volatiele altcoin was de best presterende cryptocurrency van juni; het was bitcoin die de show stal.
Bitcoin begon de maand met prijzen rond de $8.000, met als dieptepunt ongeveer $7.600. Echter begon de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vervolgens aan een mooie bullrun.
Op het hoogtepunt was bitcoin bijna $13.800 waard, waarna de bitcoin-koers sterk terugzakte. Al met al sloot bitcoin de maand af met een waarde van ongeveer $11.200. Dit komt neer op een stijging van ruim 47%!
De volatiliteit in de koers lijkt terug te zijn, wat mooie kansen voor traders biedt. Echter zorgt dit natuurlijk ook voor de nodige risico’s. Dit weerhield beleggers er echter niet van om met de crypto te handelen.
Zo zag bitcoin sommige dagen handelsvolumes van $45 miljard. Dit is is zelfs hoger dan tijdens de bekende rally in 2017, toen bitcoin de $20.000 aan wist te tikken.
Volgens Holdcalc.com was bitcoin bovendien 98,2% van de dagen van zijn bestaan een goede investering. Dit houdt in dat bitcoin op 3.671 dagen van zijn 3.830 dagen een goede investering was. Alleen tijdens de bullrun in 2017 was bitcoin een slechte investering vanwege de sterk dalende koersen die na deze stijgingen volgden.
Bitcoin begint juli overigens matig. BTC staat op dit moment namelijk 7% in de min. Daarmee heeft het nu een waarde van $10.668 volgens CoinMarketCap. De mogelijkheid op een double bottom, wat een trendommekeer voor de korte termijn zou kunnen signaleren, bestaat overigens nog steeds.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie