Timo Bult Timo Bult
20/01/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2021 18:11

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende uren zullen daarbij spannend worden om te zien of BTC de huidige support intact kan houden. Bij de altcoins ziet het er ook niet fraai uit, met dalingen van 5 tot 10%.

Bitcoin (BTC) in 24 uur tijd met +10% onderuit

Sinds 17 januari steeg de prijs van bitcoin vanaf de steunzone bij $34.000 met 12% in waarde om 24 uur geleden een high aan te tikken van $37.857. Daar werd echter al snel duidelijk dat de bulls vooralsnog niet de overhand hebben. De bears drukten de bitcoin prijs namelijk weer net zo hard terug omlaag.
In het afgelopen etmaal zakte bitcoin met ongeveer 12% terug. Dit keer dipte de koers zelfs even onder de support bij $34.000. De stijgende trendlijn die sinds begin januari wordt gevormd bleef echter intact. Bitcoin lijkt nu weer enigszins op te kunnen veren na een kleine koopimpuls.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $34.928 op cryptocurrency exchange Coinbase. De bulls dienen de weerstand bij $34.500 nu te doorbreken om een verder herstel richting de cluster van moving averages (MA) bij $36.200 in te kunnen zetten. Dit is dan ook het volgende prijsniveau dat weerstand kan gaan vormen. Omlaag dient de support bij $34.000 intact te blijven om een verdere correctie naar $32.500 te voorkomen.

 Altcoins corrigeren mee 

Zoals zo vaak is bitcoin niet de enige die onderuit ging. Ook de altcoins tonen op dit moment rode cijfers. Ethereum (ETH) zakt 7,8% in waarde en is daarmee nu $1.318 waard. Kijken we naar de afgelopen 7 dagen dan zien we ethereum alsnog bijna 23% in de plus staan.
Polkadot (DOT) daalt 3,5% in waarde maar deed het de afgelopen week zo goed dat de altcoin alsnog 57% in het groen staat. Tevens kwamen er vandaag wat interessante nieuwtjes over de altcoin naar buiten. De grootste daler is bitcoin cash (BCH). De nummer 8 staat 9% in de min. Er zijn op het moment van schrijven geen stijgers te vinden in de top 10 cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie