Timo Bult Timo Bult
07/04/2021 06:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2021 06:50

Bitcoin (BTC) koers na kleine daling weer in de aanval, deze crypto vestigt weer nieuw record!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers na kleine daling weer in de aanval, deze crypto vestigt weer nieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) bulls houden nog altijd stand in de regio vlak onder de belangrijke $60.000 weerstand. Dit gevecht is helaas niet zo spectaculair met vooral een vlak koersverloop. Voor wat actie moeten we opnieuw naar de altcoins kijken!

Bitcoin (BTC) prijs houdt stand, zet het herstel door?

De afgelopen 24 uur zagen we bitcoin prijs vooral dalen nadat gisternacht een nieuwe test van de weerstand bij $60.000 plaatsvond. Over het afgelopen etmaal daalde de koers van de grootste crypto uiteindelijk bijna 3% in waarde tot een low van tot nu toe $57.239 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Mocht de koers vanaf hier verder herstellen dan zou dit opnieuw een iets hogere low zijn ten opzichte van de eerdere lows de afgelopen dagen. Voor de bulls is het nu zaak om bitcoin weer door de $58.000 te krijgen, het prijsniveau waar op dit moment een cluster van Moving Average’s (MA) ligt.

De BTC koers kon de afgelopen uren al de 50-MA op de 4-uurs grafiek testen bij $58.525 maar werd hier aanvankelijk afgewezen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $58.134 met bij de eerdergenoemde MA dus het eerste obstakel op de weg naar $60.000. Naar beneden blijft de support bij $56.000 een belangrijk punt. Een daling hieronder zou een bearish koersverloop aannemelijker maken.

Binance coin (BNB) boven de $400

Terwijl bitcoin en de grootste altcoin van de markt, ethereum (ETH), iets daalden, zijn er een aantal altcoins die juist hard stegen. Ten eerste zien we Binance coin (BNB) weer 7,2% in de plus staan. BNB zette hiermee opnieuw een prijsrecord neer. De hoogste prijs die BNB ooit heeft bereikt ligt nu op $414,36!

Verder is te zien dat ripple (XRP) toch aardig stand weet te houden boven de $1 na opnieuw met 15,5% in waarde te zijn gestegen. Ripple begon gisteren plotseling hard te stijgen en kwam zodoende voor het eerst sinds 2018 weer boven de $1 uit. XRP staat ten opzichte van een week geleden maar liefst 82% in de plus.

De totale marktkapitalisatie bevindt zich nog steeds vlak onder de $2 biljoen. Wel weten de altcoins opnieuw weer wat terrein te winnen. De bitcoin dominantie daalde met 0,4% naar 55,1%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie