Timo Bult Timo Bult
12/11/2020 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2020 09:30

'Bitcoin (BTC) koers na uitbraak naar $20.000 zou teveel van het goede zijn,' zegt Tone Vays

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers na uitbraak naar $20.000 zou teveel van het goede zijn, zegt Tone Vays

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De strijd om de weerstandszone bij $16.000 is nog volop aan de gang. De bulls wisten de bitcoin (BTC) koers tot nu toe boven de weerstandszone bij $15.600 te houden. Een aantal signalen laten echter zien dat een flinke correctie nog steeds tot de mogelijkheden behoort.
Een doorbraak door de $16.000 zou zo maar eens een versnelling teweeg kunnen gaan brengen met als gevolg dat bitcoin richting de $17.000 en misschien zelfs de $20.000 stijgt. Volgens de bekende analist Tone Vays zou dit echter teveel van het goede zijn. Zo schrijft hij in een tweet:

“Deze consolidatie van $BTC bij $15k -15,5k is een goede zaak, hoe langer het consolideert, hoe groter de kans op een uitbraak. Maar als #Bitcoin dit jaar veel te snel gaat (zoals $20k) zou de mogelijkheid van een grote correctie ontstaan.”


Uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen, ook Vays niet. Bitcoin heeft vaker verrast en dus zou het zomaar zo kunnen zijn dat bitcoin doorschiet. Toch zorgt de recente rally van de afgelopen periode ervoor dat de markt enigszins oververhit is geraakt met de Relative Strength Index (RSI) ook op de wekelijkse grafiek in het overbought gebied. Daarnaast kan op de dagelijkse grafiek een bearish divergence gevormd gaan worden, mocht de koers niet doorzetten.
Elke dag bitcoin koersvideo’s ontvangen? Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de cryptowereld door Crypto Insiders Member te worden. Krijg toegang tot allerlei leerzaam materiaal omtrent traden en bitcoin, en stel vragen aan onze analisten. De eerste 30 dagen zijn gratis!
 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie