Timo Bult Timo Bult
22/05/2021 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 08:01

‘Bitcoin (BTC) koers naar $500.000 ondanks huidige zorgen,’ aldus Ark Invest CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) koers naar $500.000 ondanks huidige zorgen,' aldus Ark Invest CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cathie Wood, het gezicht van de bekende investeringsfirma Ark Invest, is nog steeds positief over bitcoin (BTC). Enkele dagen geleden stelde Wood, de oprichter, CEO en CIO van Ark Invest, dat zij nog steeds een bitcoin prijs van $500.000 verwacht. Dat is een opvallende uitspraak, zeker gezien de recente koersbewegingen van BTC.

Ark Invest werd in 2014 opgericht en beheert een aantal exchange-traded funds (ETF’s). Het bedrijf heeft al met al zo’n $50 miljard aan activa onder beheer. Ook heeft het een cryptocurrency-fonds waarin investeerders hun kapitaal aan crypto kunnen blootstellen.

In een recent interview met Bloomberg stelt Wood dat bitcoin “in de verkoop” is, doelend op de recente correctie die nog steeds bezig lijkt te zijn. De neerwaartse beweging lijkt vooral het resultaat te zijn van personen als Elon Musk die zich afvragen of bitcoin wel zo goed voor het klimaat is. Ondanks dat Wood herhaalt dat zij nog steeds een prijs van $500.000 verwacht, is er volgens haar op dit moment wel iets veranderd:

“Een ding dat echter is veranderd, zijn de milieuproblemen rond Bitcoin. Die hebben ertoe geleid dat mensen zoals Elon Musk zich terugtrokken en zeiden: ‘Ho, ho, ho, ho, laat me dit uitzoeken’, We geloven dat zelfs dit uiteindelijk gaat veranderen, want allereerst is op dit moment het percentage Bitcoin dat wordt gemined met hernieuwbare energiebronnen en waterkracht vrij aanzienlijk.”

Bij dergelijke prijsvoorspellingen moet men altijd in het achterhoofd houden dat Ark Invest er zelf baat bij heeft als bitcoin inderdaad een prijs van $500.000 bereikt. Bovendien weet niemand waar bitcoin uiteindelijk naartoe zal gaan in de toekomst.

Een andere analist die een astronomisch hoge bitcoin prijs verwacht is de Nederlandse PlanB. Volgens zijn stock-to-flow (S2F) model zou de top van de huidige bull-markt ergens rond $100.000 kunnen liggen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie