Timo Bult Timo Bult
17/07/2021 10:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 10:43

Bitcoin (BTC) koers nog altijd op cruciaal punt maar analist blijft positief, dogecoin zakt verder weg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers nog altijd op cruciaal punt maar analist blijft positief, dogecoin zakt verder weg

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bevindt zich nog altijd in het onderste zone van de huidige prijsrange. Bitcoin lijkt aan een zijden draadje te hangen waarbij een verdere correctie omlaag zeker mogelijk lijkt te zijn. Toch is on-chain analist Willy Woo nog altijd positief. Hij onderbouwt zijn verwachting met data over welke entiteiten bitcoin kopen.

Vergeet Bitcoin ETFs: Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) koers blijft druk ondervinden

Naar de grafieken kijkend zien we bitcoin de afgelopen uren enigszins stabiel handelen. Gistermiddag steeg de koers nog even wat een gevolg leek te zijn van goed nieuws van de Bank of America. Enkele uren na deze stuiter zakte de koers alsnog weer terug.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $31.322 op crypto exchange Coinbase. Wel is te zien dat het handelsvolume overwegend wordt aangedreven door verkoopvolume, maar dat het algehele volume aan het afnemen is. Het kan dus nog altijd zo zijn dat hier een hogere low gevormd wordt ten opzichte van de low van 27 juni.

Toch blijft het billenknijpen. De koers bevindt zich nu namelijk vlak onder de 50-weken moving average (MA). Een doorbraak hieronder op de wekelijkse grafiek zou een verdere versnelling naar $30.000 en dieper kunnen veroorzaken. Toch zijn er hier en daar wat analisten die positief blijven.

Advertentie

Willy Woo: Retail nog niet gestopt met bitcoin kopen

Willy Woo, een bekende analist die blockchain data analyseert, is zo’n positieve analist. Hem valt op dat op de wekelijkse grafiek van kapitaalstromen in het Bitcoin-netwerk, retailbeleggers nog niet gestopt zijn met bitcoin kopen. En “het is retail dat Bitcoin bullmarkten aandrijft,” aldus Woo:

“Grafiek: Wekelijkse netto stromen naar kleine houders (van minder dan 1 BTC).
Het is retail dat Bitcoin-bullmarkten aandrijft. Als ze stoppen met kopen, is dat een waarschuwing voor een bear-markt. Ze zijn niet gestopt met kopen.
Afgelopen 30 dagen: Whales verkochten 4k BTC, plebs kochten 31k BTC”

Men kijkt vaak naar wat whales doen. Dat zijn wallets met enorme hoeveelheden bitcoin in bezit. Zij zouden veel invloed uit kunnen oefenen met hun grote posities. Maar zij drijven echter enkel de markt aan op de korte termijn, aldus Woo. Het is dus retail dat het macro beeld grotendeels bepaalt.

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Top 10 grotendeels stabiel, dogecoin (DOGE) zakt verder terug

Wanneer we naar de rest van de markt kijken dan zien we een vergelijkbaar beeld, met vooralsnog stabiele koersen. Zo stijgt ethereum (ETH) met een kleine 0,4% in waarde ten opzichte van 24 uur geleden. Dogecoin (DOGE) is met een daling van 3,8% de hardste daler van de top 10.

Hierdoor zakt DOGE weer wat plekken in de top 10. De meme coin is nu terug te vinden op plek 8 nadat stablecoin USD Coin (USDC) hem in heeft gehaald. Binnen de top 100 zien we gelukkig nog wat stijgers. Zo staat NEM (XEM) bijna 14% in de plus. Ook basic attention token (BAT) doet het aardig en staat 11% in het groen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie