Timo Bult Timo Bult
04/07/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2021 11:15

Bitcoin (BTC) koers nu lijkt veel op 2019; zien we binnenkort de $50.000 weer?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers nu lijkt veel op die in 2019; zien we binnenkort de $50.000 weer?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kan men op allerlei manieren analyseren. Analisten kijken naar on-chain activiteiten zoals transactievolumes, technische indicatoren zoals de relative strength index (RSI) maar soms ook naar wat de koers in het verleden heeft gedaan. De analist TradingShot valt bijvoorbeeld op dat de huidige prijsbeweging bijzonder veel wegheeft van de prijsontwikkelingen in 2019.

In 2019 zagen we de bitcoin koers naar $14.000 stijgen om vervolgens een harde correctie richting $6.500 te maken. Deze correctie was het gevolg van zowel handelaren die hun winsten van de voorgaande maanden verzilverden, als paniek op de markt. Deze paniek werd destijds veroorzaakt door Facebooks problemen met wetgevers omtrent zijn Libra cryptocurrency. Ook sprak Trump zich toen negatief uit over bitcoin.

In 2019 zagen we daarnaast een death cross. Dat is wanneer de 50-dagen simple moving average (SMA) onder de 200-dagen SMA duikt. Toch zagen we in 2019, ondanks de negatieve ontwikkelingen, de RSI wel in een stijgende trend zitten. Dit noemt men een bullish divergence. Dit bleek uiteindelijk een signaal te zijn geweest voor een stijging richting de 61,8% Fib level op basis van een Fibonacci retracement getekend vanaf de $14.000 piek tot de $6.500 low.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gelijkenissen met 2021

Leggen we het scenario dat we in 2019 zagen over dat van vandaag de dag, dan zien we een aantal gelijkenissen. Naast het feit dat we ook nu paniek op de markt hebben, de koers een flinke correctie heeft gemaakt vanaf de $65.000 zone én we een death cross hebben gehad, zien we ook nu weer een bullish divergence.

Mochten we nu weer een stuiter omhoog zien naar de 61,8% Fib level dan zou dit bitcoin naar een prijs tillen van ongeveer $50.000. Of de geschiedenis zich herhaalt blijft afwachten. Wel zagen we de koers de afgelopen dagen een aantal weerstanden breken. Maar zoals altijd geldt; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie