Timo Bult Timo Bult
04/07/2021 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2021 07:59

Bitcoin (BTC) koers breekt weer uit, houdt het deze keer wel stand? Deze altcoin steeg 15%!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt weer uit, houdt het deze keer wel stand? Deze altcoin steeg 15%!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon gisteren na het doorbreken van de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek een aardige stijging neerzetten. De koers klopte zodoende opnieuw aan bij de weerstand van $35.000. Lukt het de bulls nu wel om deze weerstand overtuigend te doorbreken?

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) komt aan bij 200-MA

Gisterochtend kwam bitcoin aan bij de prijs van $35.000. Hier handelde het de rest van de afgelopen 24 uur vlak onder. Vanochtend vroeg vond dan uiteindelijk een uitbraak plaats. Dat bracht BTC tot een piek van tot nu toe $35.500.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $35.471 op crypto exchange Coinbase. Het volgende obstakel wordt gevormd door de 200-MA op de 4-uurs grafiek. Die bevindt zich op dit moment op $35.600.

Verder valt op dat het handelsvolume nog niet echt hard toeneemt, ondanks de doorbraak van een aantal belangrijke weerstandszones. De afgelopen uren zagen we een korte toename op de uurlijkse grafiek, maar tot explosieve waardes is het nog niet gekomen. Op de 4-uurs zien we het handelsvolume tijdens de huidige candle licht stijgen.

Advertentie

Uniswap (UNI) zet stijging door

Binnen de top 10 zijn enkel groene cijfers te zien. Ethereum (ETH) wist zijn positie boven de $2.000 de afgelopen 24 uur te verstevigen. De altcoin steeg met 6,9% in waarde en heeft daarmee een prijs van $2.329. Binance coin (BNB) zet een vergelijkbare stijging neer en breekt daarmee weer boven de $300. BNB is nu $308 waard.

Cardano (ADA) stijgt met 5% naar een waarde van $1,45 terwijl dogecoin (DOGE) iets minder hard stijgt. DOGE staat 2,4% in de plus en is $0,25 waard. De grootste stijger van de top 10 is op plek 10 te vinden. Daar staat uniswap (UNI) met 15% in de plus!

Kijken we naar de cryptomarkt in zijn geheel dan zien we dat de totale marktkapitalisatie opnieuw in de buurt komt van de belangrijke weerstand bij $1,5 biljoen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,47 biljoen waard na een stijging van 5,2%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie