Bitcoin (BTC) koers ondanks dip nog steeds binnen range, deze altcoin breekt uit

De bitcoin (BTC) koers handelt nog altijd in een range en zakte al een aantal keer relatief hard terug na de bovenzijde van deze range bereikt te hebben. De richting blijft dan ook zijwaarts, terwijl de altcoin koersen de afgelopen 24 uur juist een dip zagen.

Bitcoin (BTC) nog steeds horizontaal

- Advertentie -

Nadat de bitcoin koers afgelopen zondag terugzakte tot aan de support bij $12.900, zat de koers weer in een lichte opwaartse trend. Deze beweging bracht bitcoin terug tot aan de weerstandszone bij $13.200-13.300. Hier gebeurde vervolgens vrijwel exact hetzelfde als op zondag.

De koers zakte namelijk binnen enkele uren aardig terug, dit keer tot een low van $12.785. Daar vond de bitcoin prijs weer steun om vervolgens weer in een lichte opwaartse trend terecht te kunnen komen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $13.108 op cryptocurrency exchange Coinbase. Kortom, bitcoin blijft consolideren tussen de weerstandszone bij $13.200-13.300 en de supportzone bij $12.900.

Bitcoin maakt de verwachtingen van een aantal analisten vooralsnog waar. Zij verwachten namelijk dat de koers zijwaarts zal blijven handelen of iets terugzakt. Dit komt onder andere door de overbought situatie op de dagelijkse tijdsframe. Ondanks de wat saaie laatste helft van de vorige week sloot de weekelijkse candle wel op een mooi punt. Zoals Michiel gisteren in zijn koersvideo al zei was de laatste keer dat bitcoin boven de $13.000 sloot alweer meer dan twee jaar geleden!

Altcoins zakken wat terug, polkadot (DOT) flink in de plus

Met bitcoin vooralsnog stabiel zakten de altcoins de afgelopen 24 uur juist wat terug. Ethereum (ETH) ziet een daling van 3% en is nu $391 waard. Ripple (XRP) zakt 1,5% en is nu $0,25 waard.

De enige opvallende stijger is op dit moment polkadot (DOT). De nummer 8 staat maar liefst 8,2% in het groen en is nu $4,68 waard. De reden voor de stijging lijkt te liggen bij een uitbraak boven een weerstandszone, die gisterochtend inzette. Na bij $4,90 de volgende weerstand tegen te zijn gekomen, zakt DOT nu weer wat terug.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.080,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.798,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.834,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.904,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.905,00 Kopen
Laatste nieuws

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

0
Het business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...