Timo Bult Timo Bult
27/08/2019 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:48

Bitcoin (BTC) koers op belangrijk punt in stijgend trendkanaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisternacht wist bitcoin (BTC) nog tot boven de $10.500 te stijgen. Gedurende de dag gisteren zakte de bitcoin koers echter weer onder dit prijsniveau en kwam daarmee weer onder een belangrijk weerstandsgebied terecht. Ook de altcoins binnen de top 10 verliezen op dit moment waarde, op één na.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $10.177 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur 1,7% in waarde te zijn gedaald. Een beeld dat overheerst binnen de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
Zo staat ethereum (ETH) 2,01% in de min met een waarde van $186,61. Ripple (XRP) staat 1,3% in de min met een waarde van $0,2678. De grootste daler is op dit moment Binance Coin (BNB) dat in de afgelopen 24 uur 5,7% in waarde daalde en daarmee terugzakt naar een waarde van $25,48.
crypto_insiders_telegram_bannerBitcoin kwam na een sterke stijging gisternacht weer in een dalende trend terecht. Het zakte hiermee door de support op $10.500 en de 200- en 100-moving average (MA)-lijnen op de 1-uursgrafiek. Opvallend is dat bitcoin de afgelopen dagen een stijgend trendkanaal vormde.
Op dit moment bevindt de koers zich bij de support-lijn van dit kanaal en het zal dus de komende uren duidelijk worden of BTC de trend binnen dit kanaal voortzet of dat de koers aan de onderzijde uitbreekt.
Mocht de koers inderdaad uitbreken dan ligt de belangrijkste support voor dit moment op $10.000. Zakt BTC hier doorheen dan kan de koers versnellen richting de support op $9.800.
Stuitert de koers van de support-lijn van het stijgende trendkanaal dan zal de 100-MA mogelijk weerstand bieden op ongeveer $10.225. Vervolgens ligt op $10.300 de 200-MA waarboven dat belangrijke weerstandsgebied van $10.400 tot $10.500 ligt. Kortom, de weg omhoog is bezaaid met resistances en de bulls hebben dus een flinke klus te klaren voordat BTC weer kan gaan stijgen.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie