Bitcoin (BTC) koers stijgt verder en tikt de $9.900 aan

Terwijl bitcoin (BTC) vanochtend nog een nieuwe yearly high op $9.812 vestigde, is de richting van de koers gedurende de middag onveranderd gebleven. Zodoende komt bitcoin steeds dichterbij de $10.000, een belangrijke psychologische grens volgens velen.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.798 volgens CoinMarketCap na 5,5% in waarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De grootste stijger uit de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is nu ether (ETH). De altcoin staat 6,4% in de plus en heeft daarmee een waarde van $285,9.

Vrijwel de gehele cryptomarkt doet het goed. De totale marktkapitalisatie is daardoor nu $303,5 miljard, waarmee de bitcoin dominantie onveranderd op 57,8% blijft staan.

Vanochtend steeg BTC tot een nieuwe yearly high van $9.812 op cryptocurrency exchange Coinbase. De koers bleef vervolgens een aantal uren vlak onder de $9.750 handelen, maar aan het begin van de middag wisten de bulls de stijging toch door te zetten. Daardoor is bitcoin op het moment van schrijven bezig met het verbeteren van de yearly high.

Die yearly high is op dit moment $9.900, waarmee de $10.000 heel dichtbij komt. Die $10.000 blijft voor velen een zeer belangrijke psychologische grens. Zo stelt Tyler Winklevoss, mede-oprichter van de bekende cryptocurrency exchange Gemini:

Waarop de bekende miljardair John McAfee antwoordde:

Eerder, eind mei, gaf de bekende bitcoin bull Tom Lee ook al aan dat boven de $10.000 de FOMO (Fear Of Missing Out) sterk wordt en de prijs nog meer op zal drijven.

Er is niet een enkele reden waarom bitcoin plotseling zo hard begon te stijgen. Het zou te maken kunnen hebben met de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve, die in juli mogelijk de rentepercentages gaat bijstellen naar beneden.

In combinatie met de opgelopen spanningen tussen de VS en Iran is het risico nu groter geworden dat de dollar minder waard wordt. Veel investeerders proberen zich tegen deze waardevermindering te beschermen door bijvoorbeeld in goud te investeren. Zodoende steeg ook de goudprijs naar een niveau dat het sinds september 2013 niet meer heeft gezien. Ditzelfde effect is nu mogelijk ook zichtbaar bij het ‘digitale goud’, zoals bitcoin vaak wordt genoemd.

Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op $9.900 met daarboven dus die $10.000. Support ligt mogelijk rond de $9.700 met daaronder de $9.500.

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.464,80 Kopen
1
Bitvavo
€25.061,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.235,60 Kopen
3
Litebit
€25.290,90 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...