Timo Bult Timo Bult
21/06/2019 13:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2019 13:47

Bitcoin (BTC) koers stijgt verder en tikt de $9.900 aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl bitcoin (BTC) vanochtend nog een nieuwe yearly high op $9.812 vestigde, is de richting van de koers gedurende de middag onveranderd gebleven. Zodoende komt bitcoin steeds dichterbij de $10.000, een belangrijke psychologische grens volgens velen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.798 volgens CoinMarketCap na 5,5% in waarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De grootste stijger uit de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is nu ether (ETH). De altcoin staat 6,4% in de plus en heeft daarmee een waarde van $285,9.
Vrijwel de gehele cryptomarkt doet het goed. De totale marktkapitalisatie is daardoor nu $303,5 miljard, waarmee de bitcoin dominantie onveranderd op 57,8% blijft staan.
Vanochtend steeg BTC tot een nieuwe yearly high van $9.812 op cryptocurrency exchange Coinbase. De koers bleef vervolgens een aantal uren vlak onder de $9.750 handelen, maar aan het begin van de middag wisten de bulls de stijging toch door te zetten. Daardoor is bitcoin op het moment van schrijven bezig met het verbeteren van de yearly high.
Die yearly high is op dit moment $9.900, waarmee de $10.000 heel dichtbij komt. Die $10.000 blijft voor velen een zeer belangrijke psychologische grens. Zo stelt Tyler Winklevoss, mede-oprichter van de bekende cryptocurrency exchange Gemini:


Waarop de bekende miljardair John McAfee antwoordde:


Eerder, eind mei, gaf de bekende bitcoin bull Tom Lee ook al aan dat boven de $10.000 de FOMO (Fear Of Missing Out) sterk wordt en de prijs nog meer op zal drijven.
Er is niet een enkele reden waarom bitcoin plotseling zo hard begon te stijgen. Het zou te maken kunnen hebben met de aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve, die in juli mogelijk de rentepercentages gaat bijstellen naar beneden.
In combinatie met de opgelopen spanningen tussen de VS en Iran is het risico nu groter geworden dat de dollar minder waard wordt. Veel investeerders proberen zich tegen deze waardevermindering te beschermen door bijvoorbeeld in goud te investeren. Zodoende steeg ook de goudprijs naar een niveau dat het sinds september 2013 niet meer heeft gezien. Ditzelfde effect is nu mogelijk ook zichtbaar bij het ‘digitale goud’, zoals bitcoin vaak wordt genoemd.
Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op $9.900 met daarboven dus die $10.000. Support ligt mogelijk rond de $9.700 met daaronder de $9.500.
Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie