Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vormt nieuwe yearly high op $9.812!

Gisteravond begon bitcoin (BTC) aan een nieuwe prijsrally. Tijdens deze rally steeg BTC dwars door een belangrijk resistance-niveau heen en werd er weer een nieuwe yearly high gevormd, ditmaal zeer dichtbij de $10.000!

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.712 volgens CoinMarketCap na 4,88% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Ook de rest van de cryptocurrency-markt doet het goed, met bijvoorbeeld Binance Coin (BNB) 7,7% in de plus en ethereum (ETH) 6,5% in de plus. Door het bullish sentiment op de hele cryptomarkt nadert de totale marktkapitalisatie de $300 miljard.

Bitcoins marktkapitalisatie is op dit moment $172,6 miljard. Houden we dit tegen de totale marktkapitalisatie van $298,9 miljard, dan komt de bitcoin dominantie uit op 57,8%.

De afgelopen dagen testte bitcoin al meerdere malen de resistance op $9.400. Maar liefst vijf keer probeerden de bulls de koers door dit prijsniveau heen te drukken, maar tevergeefs. Sinds 18 juni vormde de koers echter een stijgend driehoekspatroon.

Dit patroon is in veel gevallen een signaal dat de voorgaande trend zal worden voortgezet, wat in dit geval een bullish trend was. Tijdens het vormen van dit patroon steeg de koers boven de 50- en 100-moving average (MA)-lijnen totdat het aankwam bij de $9.400.

$10.000 dichtbij na uitbraak

Gisteravond lukte het de bulls dan toch eindelijk. Na het doorbreken van dit prijsniveau begon de koers aan een relatief snelle opwaartse beweging. Tijdens deze beweging werd een nieuwe yearly high gevormd op $9.812, waarmee de koers dus zeer dichtbij de $10.000 komt.

De $10.000 is een belangrijke psychologische grens. Zo zei Tom Lee eind mei al dat “de echte FOMO (Fear Of Missing Out) echt begint wanneer bitcoin de $10.000 overschrijdt”.

Voor de langere termijn ziet het scenario er ook positief uit, althans als we de analist FilbFilb mogen geloven. Hij merkt in een tweet op dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de maandelijkse grafiek op het punt staat een bullish crossover te maken.

Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op $9.800 en $9.850. Supports liggen mogelijk op $9.700, het niveau waar de koers nu handelt, en daaronder de $9.500.

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.865,70 Kopen
1
Bitvavo
€25.464,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.681,50 Kopen
3
Litebit
€25.706,60 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...