Timo Bult Timo Bult
21/06/2019 08:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2019 08:52

Bitcoin (BTC) koers breekt uit en vormt nieuwe yearly high op $9.812!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_uit_en_vormt_nieuwe_yearly_high_op_9812_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteravond begon bitcoin (BTC) aan een nieuwe prijsrally. Tijdens deze rally steeg BTC dwars door een belangrijk resistance-niveau heen en werd er weer een nieuwe yearly high gevormd, ditmaal zeer dichtbij de $10.000!
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.712 volgens CoinMarketCap na 4,88% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Ook de rest van de cryptocurrency-markt doet het goed, met bijvoorbeeld Binance Coin (BNB) 7,7% in de plus en ethereum (ETH) 6,5% in de plus. Door het bullish sentiment op de hele cryptomarkt nadert de totale marktkapitalisatie de $300 miljard.
Bitcoins marktkapitalisatie is op dit moment $172,6 miljard. Houden we dit tegen de totale marktkapitalisatie van $298,9 miljard, dan komt de bitcoin dominantie uit op 57,8%.
De afgelopen dagen testte bitcoin al meerdere malen de resistance op $9.400. Maar liefst vijf keer probeerden de bulls de koers door dit prijsniveau heen te drukken, maar tevergeefs. Sinds 18 juni vormde de koers echter een stijgend driehoekspatroon.
Dit patroon is in veel gevallen een signaal dat de voorgaande trend zal worden voortgezet, wat in dit geval een bullish trend was. Tijdens het vormen van dit patroon steeg de koers boven de 50- en 100-moving average (MA)-lijnen totdat het aankwam bij de $9.400.

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

$10.000 dichtbij na uitbraak

Gisteravond lukte het de bulls dan toch eindelijk. Na het doorbreken van dit prijsniveau begon de koers aan een relatief snelle opwaartse beweging. Tijdens deze beweging werd een nieuwe yearly high gevormd op $9.812, waarmee de koers dus zeer dichtbij de $10.000 komt.
De $10.000 is een belangrijke psychologische grens. Zo zei Tom Lee eind mei al dat “de echte FOMO (Fear Of Missing Out) echt begint wanneer bitcoin de $10.000 overschrijdt”.
Voor de langere termijn ziet het scenario er ook positief uit, althans als we de analist FilbFilb mogen geloven. Hij merkt in een tweet op dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de maandelijkse grafiek op het punt staat een bullish crossover te maken.


Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op $9.800 en $9.850. Supports liggen mogelijk op $9.700, het niveau waar de koers nu handelt, en daaronder de $9.500.
Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie